Bosta čutila kakšne posledice politično obarvanega besedila pesmi? Foto: EPA
Bosta čutila kakšne posledice politično obarvanega besedila pesmi? Foto: EPA
Veliki pok je tudi politično obarvan. Foto: Dallas

Skupina ni znana po dejavnem političnem aktivizmu, vendar pa po poročanju revije Newsweek njihova skladba Sweet Neo Con (v okvirnem prevodu bi bil to Sladki novi prevarant) krepko zabrede v te vode. V njej najdemo tudi besedilo: "Ti si praviš kristjan, jaz ti pravim licemerec/ti si pravi patriot, jaz pa mislim, da si poln s....."

Vodilni član zasedbe Mick Jagger je v intervjuju dejal, da je besedilo zelo neposredno in dodal, da se član zasedbe Keith Richards, ki živi v ZDA, nekoliko boji posledic.

Le nekaj izjem, sicer so 'neopredeljeni'
V svoji 43-letni karieri se je skupina sicer podpisala tudi pod kakšno pesem, ki je bila odziv na politično dogajanje okoli njih (na primer Street Fighting Man iz leta 1968; pesem o kršitvah človekovih pravic v Latinski Ameriki Undercover (Of the Night) iz leta 1983 in pesem, povezana z zalivsko vojno leta 1991, Highwire), vendar pa se v glavnem niso hoteli postavljati na katero koli stran.

Sicer zasedba trenutno vadi v Torontu, kjer se pripravljajo na bližajočo se svetovno turnejo, ki se bo 21. avgusta začela v Bostonu.