Skupina U2 je prepričala tudi s svojim nastopom v živo. Foto: Reuters
Skupina U2 je prepričala tudi s svojim nastopom v živo. Foto: Reuters
Westlife načrtujejo duet z Michaelom Jacksonom. Foto: EPA

Legendarna irska skupina, ki jo je na podelitvi zastopal basist Adam Clayton, je tako prejela nagrado za najboljšo irsko skupino, najboljši irski album in najboljši nastop v živo. Priznanje za življenjske dosežke je šlo v roke skupini The Pogues, že šestič pa so bili za najboljši irski pop imenovani fantje zasedbe Westlife.

Westlife o načrtih
Ob prejemu nagrade so glasbeniki namignili tudi, kakšne načrte imajo v prihodnosti in svojim oboževalcem napovedali duet z ameriškim poppevcem Michaelom Jacksonom. Član skupine Shane Filan je temu dodal, da se takšnega sodelovanja že veselijo, saj so vsi Jacksonovi veliki oboževalci.

Na slovesnosti v Point Theatre v Dublinu so podelili tudi nekaj mednarodnih nagrad, ki so jih prejeli Gwen Stefani, Kanye West in Kaiser Chief.

Ko se združijo Dubliners in Pogues
Prireditev je vodil Patrick Kielty, za popestritev pa so poskrbeli nastopi Sugababes, McFly, Jamieja Culluma in The Darkness. Za pravo glasbeno poslastico pa so na koncu podelitve poskrbeli stari znanci slovenskega občinstva The Dubliners, ki so na odru združili moči z punk-rockerji The Pogues.