Ste med tistimi (srečneži), ki letos (še) niso slišali uspešnice Last Christmas dua Wham!? Počakajte še kak dan in zagotovo bo našla pot do vaših ušes ... Foto:
Ste med tistimi (srečneži), ki letos (še) niso slišali uspešnice Last Christmas dua Wham!? Počakajte še kak dan in zagotovo bo našla pot do vaših ušes ... Foto:

Če ste v zadnjih dneh vsaj za nekaj minut prižgali radijski sprejemnik ali gledali kakšen glasbeni TV-kanal, stopili v kakšno trgovino ali se ustavili ob stojnici s kuhanim vinom, se vam je že zgodilo: slišali ste venček božičnih napevov, božično "uspešnico" ali že kar klasiko v slogu legendarne in najbolj vseprisotne uspešnice Last Christmas dvojca Wham!, v katerem je nekoč prepeval George Michael.

Ker je božičnih uspešnic množica, v prispevek nikakor ne moremo vključiti vseh. Svoje predloge najboljših (ali najbolj nadležnih) božičnih pesmi objavite na Mojem spletu!
Na ogled in v posluh vam ponujamo nekaj pesmi, ki so postale stalnica "božične sezone", ki se, kot se zdi, vsako leto začne prej. Vključili pa smo tudi nekaj novejših, ki se jim takšen status morda še obeta. Če so vam te popevke, ki jih včasih ustvarijo tudi tisti izvajalci, za katere se zdi, da res ne bodo podlegli "božičnemu duhu", všeč ali pa vam gredo že močno na živce – sprijaznite se, z nami bodo vsaj še en teden. No, dva, saj se jih da dobro vključiti tudi v čas novoletnega obdarovanja (ali bolje, mrzličnega nakupovanja) in želja …

A. K.

Wham! - Last Christmas



Band Aid 20 - Do They Know It's Christmas?

John and Yoko and The Plastic Ono Band with the Harlem Community Choir - Happy Xmas (War Is Over)

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Destiny's Child - 8 Days Of Christmas

Judy Garland - Have Yourself A Merry Little Christmas

The Killers - Don't Shoot Me Santa

The Wombats - Is This Christmas?

Pop Design - Na božično noč

Veter - Bela snežnika