Anne Heche (1969–2022) Foto: Reuters
Anne Heche (1969–2022) Foto: Reuters

"Označili so me za 'nezaslišano', ker sem se zaljubila v žensko. Nikoli prej nisem bila z žensko, preden sem hodila z Ellen," je Heche zapisal v Call Me Anne, ki ga je Start Publishing napovedal za januar.

Heche je zapisala tudi, da jo je Hollywood uvrstil na črno listo, ker je bila v zvezi z Ellen DeGeneres. Ta se je približno v istem času zapisala v televizijsko zgodovino, ko je njena vloga ženske Ellen v istoimenskem sitkomu Ellen na glas povedala, da je lezbijka.

Sorodna novica Anne Heche: ker je Hollywood ni mogel stlačiti v predalček, jo je marginaliziral

"Osebno se nisem identificirala kot lezbijka. Enostavno sem se zaljubila! Da bo jasno, mi je bilo tako čudno kot vsem drugim. Ni bilo besed, s katerimi bi opisala, kako sem se počutila," je zapisala Heche v svoji knjigi, nadaljevanju spominov Call Me Crazy, ki so izšli leta 2001.

"Nisem se počutila prav lezbično, prav tako ne hetero. Rekla bi, da bi morda najbolj ustrezal izraz vesoljec. Kaj, zakaj in kako sem se zaljubila v osebo namesto v njen spol, bi z veseljem odgovorila, če bi me kdo vprašal, a kot sem že rekla, nihče ni vprašal. Srečna sem, da sem to lahko povedala v tej knjigi — enkrat za vselej."

Rokopis je oddala tik pred smrtjo
Start, neodvisni založnik s sedežem v Hobokenu v New Jerseyju, je ta teden delil odlomek z ameriško tiskovno agencijo AP. Založnik knjige Jarred Weisfeld pravi, da je maja podpisal pogodbo s Heche in da je rokopis oddala tik pred smrtjo. Pisala je tudi o Harrisonu Fordu kot mentorju, skupaj z zgodbami o Alecu Baldwinu, Ivanu Reitmanu in Oliverju Stonu, še poroča AP.

Izid knjige je prvi objavil Publishers Weekly. Anne Heche je v podcastu v začetku tega leta omenila pisanje spominov, v katerih je obljubila, da bo vključenih "nekaj resnic" o njej in Ellen DeGeneres. Umrla je 14. avgusta v starosti 53 let po prometni nesreči v Los Angelesu.