Foto:
Foto:

Do 22. 5. bo tako na ogled izbor najboljšega, kar je bilo moč videti na letošnjem mednarodnem sejmu knjig za otroke v Bologni. Razstava opozarja na najbolj zanimive izdaje in tudi na takšne, za katere organizatorji menijo, da so za slovenski prostor še posebej pomembne. Na ogled bo skoraj 500 knjig (največ v angleškem jeziku, nekaj pa tudi v nemščini in francoščini).

Organizatorji so pripravili tudi strokovne predstavitve o novih smernicah na področju tuje otroške knjige. Informacija o novih knjigah je zlasti dobrodošla slovenskim knjižnicam, šolam in vrtcem, vse bolj pa jih iščejo tudi starši.

Založba Mladinska knjiga pa bo predstavila svojo knjižno produkcijo, ki so jo izpostavili na bolonjskem knjižnem sejmu. Kot so zapisali organizatorji, je tudi letos požela veliko pozornosti slovenska ustvarjalka Lila Prap s svojimi slikanicami. Največ s svojim večjezičnim Animals' International Dictionary, poleg nje pa je veliko zanimanja vzbudil Zvonko Čoh z ilustracijami v slikanici Obuti maček.