Foto: EPA
Foto: EPA

Nagrado women's prize for fiction, ki je bila prej znana kot nagrada orange in nagrada baileys, bodo letos podelili petindvajsetič. Za nagrado se lahko potegujejo dela, ki so izšla v Veliki Britaniji med 1. aprilom leta 1919 in 31. marcem leta 2020.

Med finalistkami za 30.000 britanskih funtov vredno nagrado za leposlovje so Hilary Mantel z zadnjim delom trilogije o življenju Thomasa Cromwella z naslovom The Mirror & the Light ter Bernadine Evaristo z Girl, Woman, Other, knjigi o različnih obdobjih življenja dvanajstih, večinoma temnopoltih, britanskih žensk, za katero je dobila nagrado booker skupaj z Margaret Atwood. Angie Cruz je nominirana za roman Dominicana, v katerem raziskuje izkušnjo 15-letne migrantke Ane.

Maggie O' Farrell je nominirana za knjigo Hamnet, v kateri poda fiktivni vpogled v življenje Shakespearovega edinca, ki je umrl pri 11 letih, Natalie Haynes za roman Thousand Ships, v kateri je z ženske perspektive podala pogled na trojansko vojno, Jenny Offill pa za družinsko dramo Weather.

Foto: EPA
Foto: EPA

Med dosedanjimi dobitnicami so Eimear McBride, Ali Smith, Zadie Smith in Andrea Levy.