Na spletnih stojnicah je na voljo široka paleta naslovov z različnih področij humanistike in družboslovja.

"V prejšnjem uvodnem besedilu smo zapisali, da branje morda nikoli ni bilo nujnejše, družboslovje in humanistika pa nikdar pomembnejša kot prav zdaj. Ker menimo, da to še vedno drži, ravno tako vztrajne pa so tudi razmere, zaradi katerih se bistveno manj družimo v knjigarnah ali pa se tradicionalno drenjamo med sejemskimi policami, smo sklenili, da je čas za tretje Knjige n@ recept," so zapisali pri Založbi ZRC.

Dodajajo, da se jih je zbralo še več, kot na prvih dveh sejmih, zato je tokratna knjižna ponudba posebno bogata, spremljajo jo tudi spletni dogodki. Najpomembnejša novost je, da sejem hkrati poteka v živo na stojnici pred knjigarno Azil na Novem trgu 2 v Ljubljani, vsak delovnik od 10. do 18. ure. V primeru slabega vremena bo sejem v veži pred knjigarno.

Na tokratnem sejmu sodelujejo: Analecta, Annales ZRS, Beletrina, Buča, Založba /*cf, Celjska Mohorjeva družba, Založba FDV, Krtina, KUD Police Dubove, KUD Logos, LUD Literatura, Slovenska matica, Sophia, Studia humanitatis, Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, UMco, VigeVageKnjige, Založba Inštituta za novejšo zgodovino, Založba Pivec, Založništvo tržaškega tiska, Znanstvena založba Filozofske fakultete in seveda domača Založba ZRC.

Spletni knjižni sejem se bo sklenil 9. oktobra.