Razstava svojo pot začenja 13. novembra popoldne v prostorih Gimnazije Vič, 17. novembra bo potovala v Trbovlje, 27. novembra na Ptuj, v decembru pa bo na ogled v Večgeneracijskem centru Hoče - Slivnica, v Osnovni šoli Negova in Mestni knjižnici Kranj.

Razstavo, ki prikazuje "projekte in primere dobrih praks nevladnih organizacij, ki odgovarjajo na izzive sedanjega časa", so pri platformi SLOGA pripravili v okviru projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II, z njo pa želijo osvetliti predvsem tematiko migracij.

Kot so opozorili, so namreč migracije "naša realnost in vplivajo tako na države prihoda kot na države, iz katerih ljudje odhajajo". Ob odprtju razstave se je v predavalnici Gimnazije Vič odvila tudi okrogla miza o migracijah, vplivu podnebnih sprememb nanje in pomenu mednarodnega razvojnega sodelovanja, so na spletni strani zapisali pri platformi.

Fotografije za razstavo so prispevali Humanitarno društvo ADRA Slovenia, Forum za enakopraven razvoj, slovenska Karitas, Zavod KROG, zavod za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi Povod ter Ustanova za krepitev človekove varnosti ITF.

Organizacije se na razstavi predstavljajo s fotografijami projektov z različnih geografskih področij. Na ogled bodo tako med drugim fotografije sonaravnega čebelarstva v Severni Makedoniji, gradnje vodnjakov v Ugandi ter projektov zaščite ter opolnomočenja libanonskih žensk pred nasiljem in podpore polikliniki v afganistanski prestolnici Kabul, je za STA povedala vodja komuniciranja platforme SLOGA Nataša Novak.

Kot je dejala, želijo z razstavo "spodbuditi razumevanje različnih življenjskih zgodb, da lahko dejansko pridobimo globlji vpogled v življenje ljudi z razlogi za njihove selitve".