Razstava je panoramski pregled del Mirka Ilića: od plakatov do naslovnic časopisov, od ilustracij do stripov, od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja do danes. Njen kurator je Marko Golub.

"Narativ razstave je zgodba o dvajsetem in enaindvajsetem stoletju, ki predstavlja eno od možnih razlag časa, v katerem živimo, in vzrokov, da danes smo, kjer smo," so zapisali ob razstavi, ki jo organizirata Hrvaško društvo oblikovalcev (HDD) in Fundacija Brumen.

Razstava in spremljajoča knjiga sopostavljata dela, ki so eksplicitno politična, s tistimi, ki to na prvi pogled niso. "Prodorno razlago družbene realnosti soočata z interpretacijo kompleksnih znanstvenih in filozofskih spoznanj, dramo svetovnih konfliktov z intimnimi pretresi, podobe sovraštva in zla s podobami empatije in ljubezni. Kronološko zaporedje knjige in razstave je relativno in spremenljivo, pripoved teče v hkratnih divergentnih smereh, vsaka razstavljena likovna podoba pa lahko namiguje na nekaj povsem drugega," še piše ob razstavi na spletni strani ljubljanske občine.

Odprtje razstave bo danes ob 18. uri, pred dogodkom pa v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom odpirajo plakatno razstavo Strpnost (Tolerance Poster Show) na ploščadi na Kongresnem trgu. Več o razstavi bo povedal njen kurator, Mirko Ilić.