Sicer se do 13. avgusta obeta še nekaj nadomestnih projekcij filmov, ki jih zaradi slabega vremena ni bilo mogoče izpeljati.

Organizatorji zadovoljni z obiskom
V Kinodvoru so ob uradnem sklepu projekcij pod zvezdnatim nebom zapisali, da bo končna številka gledalcev znana po 23. avgustu, a bo po njihovih ocenah "zagotovo presegla 9000 gledalcev".

Da so bili ljubitelji filma po zaprtjih kinematografov zaradi pandemije projekcij na prostem še posebej veseli, po njihovih besedah dokazujejo "številke in obiskovalci, ki so na Ljubljanski grad prihajali tudi ob večerih, ko je bilo vreme še posebej muhasto in spremenljivo". So pa opomnili, da so se lahko filmskih projekcij udeležili le tisti, ki so izpolnjevali enega od pogojev PCT, kar je po njihovi presoji vplivalo na obisk.

Največ zanimanja za Deželo nomadov
Na vprašanje, za katere projekcije je bilo največ zanimanja, so v Kinodvoru v šali zapisali, da za tiste, "ki so potekale na dan, ko je bil napovedan topel večer pod zvezdami, brez možnih padavin". Sicer pa je bilo več kot 600 gledalcev na filmih Kako postati dobra žena Martina Provosta, Okus lakote v režiji Christofferja Boeja in Rifkinov festival Woodyja Allena, z več kot 800 gledalci pa je bila letos najbolje obiskana projekcija filma Dežela nomadov v režiji Chloe Zhao.

Dobro je bila obiskana tudi slovenska predpremiera filma Nekoč so bili ljudje v režiji Gorana Vojnovića, pred katero so se gledalcem na odru predstavili tudi člani filmske ekipe.

Dež v Palm Springsu
Veliko zanimanje je bilo tudi za film Palm Springs režiserja Maxa Barbakowa, za katerega so v prihodnjih dneh predvidene nadomestne projekcije. Z zamudo bo mogoče pod zvezdnim nebom ujeti še zaradi slabega vremena odpovedane projekcije filmov Oče Floriana Zellerja, Minari Leeja Isaaca Chunga in slovensko koprodukcijo Sadeži pozabe v režiji Christosa Nikouja.

Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad in Mestno občino Ljubljana, je 15. julija uvedla klasika Alfreda Hitchcocka Razvpita, v kateri sta zaigrala legendarna Ingrid Bergman in Cary Grant. V letošnji program so uvrstili 12 predpremier in izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone.