Pripravili bodo tudi spremljajočo kulinarično delavnico Ribji okusi Posavja, razstave o drugih čutih pa bodo sledile v prihodnjih letih, je povedala direktorica muzeja Alenka Černelič Krošelj.
Gre za nov večzvrstni programski cikel, ki povezuje različne projekte in teme ter obravnava območno prehransko dediščino. Podpira tudi Slovenijo, ki letos nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021, je pojasnila direktorica Posavskega muzeja.
Razstava je del območnega projekta Ribe in narava, ki ga sofinancirata država in Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo.
Projekt Ribe in narava oziroma daljše Ribe na naravovarstvenem območju so pripravili Občina Sevnica in projektni parterji, brežiški Posavski muzej, Ribogojstvo Akval in Turistična zveza občine Sevnica.
Celoten projekt je vreden nekaj manj kot 315.000 evrov, Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ga je podprl z 200.000 evri, so še navedli v posavski razvojni agenciji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje