Do 16. avgusta bodo petkove večere v mestu tik ob Muri popestrili glasbeniki s šestimi koncerti, so za STA povedali organizatorji festivala. Pripravljata ga občina in Kultprotur.

Cikel šestih koncertov na prostem na Trgu svobode pred Mladinskim centrom bo ob petkih med 12. julijem in 16. avgustom v Gornjo Radgono prinesel poletno vzdušje za vse okuse, so pojasnili organizatorji.

Na gornjeradgonskem festivalu bodo tako obiskovalci nocoj lahko slišali Rudija Bučarja in Martin Rošer Trio, prihodnji petek Batista cadillac in Maskarik, prihodnje petke pa Take nine orkestra, Borisa Šemena in Saro Koler, Potato mushroom, Match, Ka te trga, Slavka Ivančiča z bandom in Nimfort ter Adija Smolarja.

Organizatorji so povedali še, da so festival začeli leta 2018 s tremi koncerti in ga nato razširili na poletne petke v juliju in avgustu. S festivalom so želeli obuditi mestno središče in ljudem popestriti poletje. Največji odziv so doživeli v času korone, ko so kljub omejitvam izpeljali vse koncerte, saj so jih pripravljali na prostem. S tem so pridobili visoko prepoznavnost, saj so bili edini, ki so v širši okolici v tistem času organizirali dogodke.

Za vrhunec poletja v mestu ob Muri pa bo po koncu festivala Radgonsko poletje 24. avgusta poskrbela Radgonska noč. Na njej bo nastopila skupina Rok'n'Band, pred njimi pa predskupina Recesija. Koncert bo na Trgu svobode v Gornji Radgoni.

Zadnji petek v avgustu pa v Gornji Radgoni pripravljajo še pokušino penin in grajsko kulinarično popotovanje. Dogodek bodo obogatili FEniX, kiparska razstava Leopolda Methansa, glasbena spremljava Nike Roger in Borisa Šemena ter akustični koncert Hamo & Tokac s svetlobno projekcijo, so še sporočili z Zavoda za kulturo, turizem in promocijo – Kultprotur, ki festival pripravlja z občino Gornja Radgona.