Festival Gotropolis, prvi skupni program goriških festivalov uprizoritvenih umetnosti v sodelovanju s še dvema čezmejnima programoma ponuja veliko različnega dogajanja za vse generacije, je na novinarski konferenci povedala umetniška vodja Gotropolisa Maja Poljanec Nemec.

"Odprte scene – scene aperte, Tja čez – Di la in pa seveda festival Gotropolis. V petek se bodo predstavile Odprte scene, v soboto festival Gotropolis, v nedeljo se bomo povezali s programom za otroke in družine Tja čez," je povedala umetniška vodja.

Tema letošnjega festivala Gotropolis se skriva pod naslovom Naše čajbe. "To so kletke, v katere se ujamemo, a hkrati sta to tudi varnost in zavetje, ki ga nujno potrebujemo in s čimer se identificiramo," je še povedala. Tema se bo razpletala preko vseh dogodkov festivala, od sociodramske delavnice in pogovora na festivalsko temo do gostujoče gledališke predstave.

Po besedah Maje Poljanec Nemec je za festival Gotropolis poleg ustvarjalnosti pomembna tudi čezmejna povezanost, saj bodo na njem sodelovali tudi umetniški ustvarjalci z območja italijanske Gorice.