Jedro njihovega komornega repertoarja so skladbe s preloma stoletja. Ansambel je nastal leta 2016 in si nadel ime po avstrijskem skladatelju in pianistu Albanu Bergu, da bi "obudili ognjevito strast najbolj romantičnega skladatelja Druge dunajske šole", so zapisali na svoji spletni strani.

V njem delujejo člani Kvarteta Huga Wolfa, pianistka Ariane Haering ter člana Dunajskega simfoničnega orkestra, ki zasledujejo nazore članov omenjene šole, njihovo umetniško in poustvarjalno vizijo, odprtost do vsega, kar je novo in inovativno, ter edinstveno instrumentalno kombinacijo. V svoje sporede vključujejo sodobne in aktualne programe, s katerimi želijo občinstvo pritegniti na popotovanja umetniškega odkrivanja, so ob gostovanju zapisali v CD-ju.

V Ljubljani bodo izvedli dela Gustava Mahlerja, Antona Weberna in Arnolda Schönberga. Kot je zapisal eden od kritikov, ansambel "ponuja jasne, izbrušene in slogovno prefinjene poustvaritve. Pomanjkanje orkestrskega zvoka dunajski ansambel nadoknadi s spretnostjo, virtuoznostjo in odzivno gibkostjo".