Razstavljene fotografije, na katerih je tudi indijansko pleme Kogi iz Kolumbije, so zbrane tudi v njegovi reporterski foto-avtobiografiji z naslovom Moje svetlobe, ki je izšla v tem mesecu.

Pri galeriji so zapisali, da je razstava Moj svet, moje svetlobe kot presek avtorjevih najzanimivejših potovanj in avantur. Hodalič, ki je tudi urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic, je v objektiv ujel severne jelene v zasneženi Sibiriji, ekvadorske zlatnike, paragvajsko ljudstvo in zlatokope v Papui Novi Gvineji.

Obiskal je okoli 100 držav, med njimi tudi Afganistan, Madagaskar, Oman, Irak, Zanzibar, Andamanske otoke, Kambodžo, Šrilanko in Maldive. "Življenje je polno različnih svetlob, tako lepih kot tistih bolj surovih. A bistvo življenja ni le v tem, kar vidimo, temveč v tem, kako gledamo," je zapisal Hodalič.

Kot so zapisali pri slovenski izdaji revije National Geographic, je Hodalič že pred diplomo s področja biologije na Biotehnični fakulteti razstavljal fotografije in sodeloval v fotografski skupini Šolt. Leta 1986 je postal ustanovni član slovenske produkcijske hiše Brut film in sodeloval pri snemanju reklamnih spotov v produkciji društva Škuc.

Njegova profesionalna fotografska kariera se je začela leta 1989, ko sta se s fotografom Bojanom Brecljem odpravila v Indijo in plula po reki Ganges. Po pripravljenem osnutku fotografske monografije sta na frankfurtskem knjižnem sejmu spoznala urednika švicarske revije Animan. Pri reviji so kasneje objavili njune fotografije reke Nil, nato še reke Sepik na otoku Papua Nova Gvineja. Hodalič je za švicarsko revijo pripravil okoli 20 reportaž.

Je avtor in soavtor več fotografskih monografij in fotografskih priročnikov, kot podvodni snemalec in koscenarist pa je sodeloval tudi pri snemanju dokumentarnih filmov. Leta 2008 je prejel priznanje za pomembna umetniška dela s področja fotografije. Je tudi član fotografskih agencij, med njimi tudi Corbis in Getty Images.

Fotografska razstava bo v Tržiču na ogled od 6. decembra.