Zvočno-prostorska umetniška instalacija s pomočjo kondenzacije pridobiva vodo iz zraka in pri tem kapljice, ki kapljajo v resonančno posodo, sprožijo serijo zvočnih in vizualnih algoritmov, ki ustvarjajo intermedijsko pokrajino.

"Intermedijska zvočno-prostorska instalacija Con.d/s.ense je igra dveh besed, kondenz (condense) in soglasje (consensus), s katerima namigujem na soglasje ljudstva pri tem, kako ravnamo z vodo in odnosa tehnologije do okoljevarstvenih problemov. Glavno vprašanje je, ali lahko tehnologija odreši človeka odgovornosti do slabega ravnanja z okoljem in pripomore pri reševanju človeških problemov, s katerimi se srečujemo v okolju," je o razstavi napisal umetnik.

Umetnik je ustvaril posebno napravo, ki združuje proces pridobivanja vode in njeno sonifikacijo, hkrati pa gledalčevi izkušnji dodaja časovno dimenzijo. Kot še piše, Godec navdih črpa iz tradicionalne japonske ornamentalne zvočne naprave Suikinkutsu, ki vključuje filozofijo opazovanja delikatnih oziroma neopaznih zvokov narave.

Zvok, ki ga proizvaja instalacija Con.d/s.ense, pomaga gledalcu izostriti čute in opaziti skoraj nevidno lepoto narave, kot je zvok vetra, žuželk, padanje listov ali vodnih kapljic. Pričujoča instalacija tako subtilne naravne zvoke postavlja v kontekst medijske umetnosti in okoljevarstvene problematike vode, medtem ko poskuša transcendirati gledalca v višje stanje ozaveščenosti.

Ob svetovnem dnevu ohranjanja narave bo v sredo ob 18. uri posebno vodstvo po razstavi z umetnikom.

Razstava bo na ogled do 1. avgusta.