Foto:
Foto:

Predstava je odrski projekt, ki je nastal iz izhodišča, ki ga je predstavljal roman Dostojevskega Bratje Karamazovi. V predstavi na sceni Marka Japlja in v kostumih Jelene Proković med drugim zaigrajo tudi Vesna Milek, Sebastijan Cavazza in Goran Šušljik. Uprizoritev na 52. LPF-ju naj bi bila zadnja uprizoritev na slovenskih odrih.

Predstava 100 minut je julija gostovala tudi na 13. festivalu Mittelfest, ki je potekal v italijanskem Čedadu, in bila, po poročanju Radia Slovenija, dobro sprejeta. Pred tem je predstava gostovala tudi v Kolumbiji, potuje pa še na odrske deske v Srbijo in Črno goro, Bosno in Hercegovino ter v Španijo.

Nov projekt Tomaža Pandurja predstavlja režija Janaškove opere Aus einem Totenhaus, ki jo bodo uprizorili v Bonnu. Premiera opere, za katero so se vaje že začele, bo predvidoma 26. septembra letos.

Dokumentarni film o Pandurju
Kot zanimivost pa omenimo še, da je nemška televizija NDR začela snemanje dokumentarnega filma o režiserju Tomažu Pandurju, tako da ga bo televizijska ekipa spremljala tudi na gostovanju predstave 100 minut na Ljubljanskem poletnem festivalu.