Ena izmed nastopajočih sta bila tudi slovensko-italijanski duet, ki sta navdušila z zelo doživeto zapeto pesmijo Rio mare. Foto: MMC RTV SLO
Ena izmed nastopajočih sta bila tudi slovensko-italijanski duet, ki sta navdušila z zelo doživeto zapeto pesmijo Rio mare. Foto: MMC RTV SLO
Improvizija 2

Improvizijo, gledališko-glasbeno parodijo na Evrovizijo, je gledališki kolektiv zaradi velikega zanimanja občinstva namesto v dvorani KUD France Prešeren uprizoril v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Dogodek je kakopak zasnovan kot parada pompoznosti in kiča, v kateri se slogovno različne glasbene zasedbe potegujejo za naslov zmagovalne pesmi Improvizije 2008.

Vse po pravilih - s televotingom vred
Ker gre v osnovi za improvizacijski šov, sta besedilo posamezne pesmi ter glasba prepuščena trenutnemu navdihu in improvizacijski virtuoznosti igralcev in glasbenikov. Naslove tekmovalnih popevk določi občinstvo, ki prek televotinga izbere tudi zmagovalni nastop. Parodijo na izbor evrovizijske popevke sta pod umetniškim vodstvom Maje Dekleva povezovala Tomaž Lapajne in Maja Poljanec.

Nastopili so Ana Hočevar, Ana Marija Mitić, Alenka Marinič, Juš Milčinski, Boštjan Gorenc - Pižama, Antonio Vulpio, Igor Bračič, Sonja Vilč, Gregor Moder, Mojca Weber, Silvana Žorž in Nejc Simšič. Za gib sta poskrbela Gregor Kamnikar in Igor Sviderski, glasbo so izvajali Gal in Galeristi, kostumografijo podpisuje Mario Dragojević, scenografijo Tomaž Lapajne, avtorica videa je Maja Smrekar.

Kadar ne pojejo ...
Kolektiv Narobov velja za eno najbolj prodornih mladih skupin na področju uprizoritvenih umetnosti v Sloveniji. V štirih letih delovanja so ustvarili številne odmevne projekte, od uličnih intervencij, gledaliških dogodkov, radijskih posegov do interaktivnih predstav. Narobovci so predani raziskovanju in ustvarjanju žive umetnosti, pomembna stebra njihovega delovanja pa sta improvizacija in kolektivno delo.

Improvizija 2