Praznik ljubiteljskih gledališč je že pred desetletjem iz srečanja prerasel v festival. Foto: Gledališče Toneta Čuferja Jesenice
Praznik ljubiteljskih gledališč je že pred desetletjem iz srečanja prerasel v festival. Foto: Gledališče Toneta Čuferja Jesenice

Festival ob kipu pisatelja Toneta Čufarja je odprla ministrica za kulturo Majda Širca, nato pa je bila na vrsti že prva od tekmovalnih predstav, komedija Prav poseben par v izvedbi KUD-a Zarja Trnovlje - Celj. Ta se bo ob šestih drugih predstavah po izboru selektorja Jožeta Voznya potegovala za nagrado in Čufarjeve plakete.
Pravzaprav je bilo v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice pestro že dva večera pred uradnim odprtjem, saj je v petek v okviru spremljevalnega programa nastopila domača gledališča zasedba, ki se je predstavila s premierno izvedbo dveh enodejank pod skupnim naslovom Ogenj iz Andaluzije. Režiser sladko-grenke predstave je Sergej Verč.
Na predvečer odprtja pa so si obiskovalci festivala lahko ogledali nastop Coronk v muzikalu z modnim dodatkom Al-bert v devetih nebesih.

Celoten program najdete tukaj.

Predstave tekmovalnega programa
V ponedeljek bo na vrsti Črna komedija v izvedbi Loškega odra, v torek bo KUD Pirniče predstavil veseloigro Glavni dobitek, v sredo bo sledila farsa Markofla KD Rudija Jedretiča Ribno, KD Svoboda Senovo pa bo nasmejal publiko v četrtek s Silvestrsko spravo. Petkov večer bo v znamenju komedije Videoklub in Mladinskemu gledališču Tržič. Pred sobotno razglasitvijo zmagovalcev žirije in občinstva pa bo na odrske deske ponovno stopilo domače gledališče, tokrat s predstavo Fimfarum.