Craig je napovedal, da bo nastop v Ni čas za smrt njegova zadnja vloga slavnega tajnega agenta s šifro 007 in z martinijem v roki. Foto: Reuters
Craig je napovedal, da bo nastop v Ni čas za smrt njegova zadnja vloga slavnega tajnega agenta s šifro 007 in z martinijem v roki. Foto: Reuters

V filmu Ni čas za smrt agenta 007 petič in hkrati zadnjič upodablja Daniel Craig, ki je pred tem v tej vlogi zaigral še v Casino Royale (2006), Kvantum sočutja (2008), Skyfall (2012) in Spectre (2015). Film je režiral Cary Joji Fukunaga, prvi Američan, ki režira film o Bondu, skrivnem agentu s šifro 007 in z martinijem v roki.

Spomladi pa bo britanski igralec ponovno združil s producentko filmov agentu 007, Barbaro Broccoli, in z Ruth Negga nastopil v novi priredbi Macbetha na Broadwayu. Produkcija bo zaznamovala broadwajski prvenec za igralko, Craig pa je pred tem igral v predstavah A Steady Rain in Betrayal.

Sorodna novica Daniel Craig še zadnjič kot tajni agent 007: končno premiera filma Ni čas za smrt

Macbeth bo na ogled petnajst tednov
"Daniel ni le odličen filmski igralec, ampak tudi veličasten gledališki igralec," je v izjavi dejala Barbara Broccoli. "Navdušena sem, da bo s to znamenito vlogo podprl vrnitev Broadwaya skupaj z izjemno nadarjeno Ruth Negga, ki bo debitirala na Broadwayu in pod strokovnim vodstvom Sama Golda." Macbeth bo na ogled petnajst tednov, s premiero 29. marca 2022, poroča Guardian.

Najnovejša priredba slavne tragedije bo po poročanju tujih medijev ujela strast in grozljivost Shakespearjevega najbolj strašljivega besedila, kot ni še nobena doslej. Režiser bo Tonyjev nagrajenec Sam Gold, ki je med drugim režiral predstave A Doll’s House, Part 2 in Fun Home.

Macbeth doživlja več oživitev. Prejšnji teden je svetovno premiero doživela Macbethova tragedija, črno-bela priredba zgodbe v režiji Joela Coena, v kateri igrata Denzel Washington in Frances McDormand. Maja so napovedovali tudi, da bo v londonskem gledališču Almeida igrala v "feministični" različici Macbetha igrala Saoirse Ronan.

"Navdušen sem nad sodelovanjem v tej zgodovinski gledališki sezoni ob ponovnem odpiranju gledališč in obenem sem popolnoma navdušen nad svojim sodelovanjem z dvema tako mojstrskima igralcema pri eni izmed najbolj zahtevnih in epskih dramskih del," je dejal Gold. "Komaj čakam, da začnemo!"

Craiga bo v filmu prihodnjič mogoče videti v Nož v hrbet 2 skupaj s Kathryn Hahn in Edwardom Nortonom. Negga je prejela nominacijo za oskarja za najboljšo igralko za dramo Loving, letos pa ji napovedujejo ponovno nominacijo za vlogo v režijskem prvencu Rebecce Hall, Passing, ki bo na Netflixu izšel še letos.