Foto:
Foto:
Iz odrskega projekta Tomaža Pandurja 100 minut.

Nekaterih med njimi se bodo udeležili tudi slovenski umetniki. Po spomladanskem obisku Kolumbije tako člani Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) znova potujejo prek Atlantika; Tomaž Pandur pa bo s projektom Sto minut gostoval na sarajevskem MESS-u.

Na Carvantinu, enem največjih svetovnih gledaliških festivalov, se bodo od 16. oktobra dalje gledališčniki predstavili z delom Umor Jeana Paula Marata. Predstavo, ki jo je režiral Matjaž Pograjc, bodo odigrali kar petkrat. Obiskovalci festivala, ki poteka v mestu Guanajuata, pa bodo lahko prisluhnili tudi koncertu glasbene skupine Čompe, ki sicer sodeluje v predstavi. SMG je na Cervantinu prvič gostoval pred tremi leti, in to s predstavo Sen kresne noči v režiji Vita Tauferja.

Pandur na MESS-u
V Sarajevu bo med 17. in 31. oktobrom potekal mednarodni gledališki festival malih odrov, na katerem bo slovenske barve branil Tomaž Pandur.

Režiser, ki se je v zadnjem času ukvarjal predvsem z režiranjem opernih del, se bo na že 44. festivalu v tem bosanskem mestu predstavil z delom Sto minut. Gre za predstavo po motivih iz romana ruskega pisatelja F. M. Dostojevskega Bratje Karamazovi. Nastala je v koprodukciji Festivala Ljubljana in Pandur Theaters.

Slovenski ljubitelji glamurozne umetnosti so si jo lahko nazadnje ogledali na letošnjem LPF-ju, nato pa so se ustvarjalci med drugim predstavili tudi na
festivalu v Kolumbiji.