Foto:
Foto:
Najboljša komedija po izboru občinstva

Tričlanska komisija - Janez Bermež, Slavko Deržek in Tomaž Simon - bo razglasila žlahtnega komedijanta, komedijantko, režiserja in žlahtno komedijo, najboljšo predstavo pa je izbiralo tudi občinstvo.

Ljudstvo je že izbralo
Največ glasov so dodelili komediji Vinka Möderndorferja Na kmetih, ki jo je v režiji Dušana Mlakarja uprizorilo Slovensko ljudsko gledališče iz Celja.

Žlahtno komedijsko pero Roku Vilčniku
Na današnji slovesnosti, na kateri bo nastopil Moj teater iz Ljubljane s komedijo Pižama za šest Marca Camolettija, pa bodo podelili tudi žlahtno komedijsko pero Roku Vilčniku. Prejel ga bo za monokomedijo Pavlek, ki jo je žirija v sestavi Tina Kosi, Tatjana Doma in Franci Križaj izbrala izmed del, ki so prispela na anonimni natečaj.

Od 30. januarja v Celju odigrali 14 predstav
Dnevi komedije so se začeli 30. januarja, selektorica Tina Kosi pa je v tekmovalni program uvrstila osem komedij v izvedbi slovenskih gledaliških hiš. V spremljevalni festivalski program je bilo uvrščenih šest predstav.

Festival je odprlo Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice s tekmovalno predstavo Dragi Kučan ti pišem Borisa Kobala. Sledile so predstave Svetniki Michaela Hollingerja v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega, Šola za žene Jeana-Baptistea Moliera v izvedbi SNG Drama Ljubljana, Ivona, princesa Burgundije Witolda Gombrovicza v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, Na kmetih Vinka Möderndorferja v izvedbi SLG Celje in Art Yasmine Reza v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj, Sluga dveh gospodarjev Carla Goldonija v izvedbi SNG Maribor in Burka o jezičnem dohtarju anonimnega avtorja v izvedbi Špas teatra iz Mengša.

Žlahtni komedijanti bodo prejeli denarno nagrado v vrednosti 100.000 tolarjev, nagrada za žlahtno komedijsko pero pa je precej višja, saj znaša 1,1 milijona tolarjev.