Foto:
Foto:

Predstava, v kateri nastopajo Goran Bogdanovski, Dejan Srhoj, Gregor Luštek, Goran Tatar, glasbenik Boris Benko ter lučni mojster Miran Šušteršič, ruši tabu o baletu kot nežni umetnosti, ko plesalci zamenjajo baletne copatke za kopačke in oder spremenijo v stadion. Plesalci se gibljejo med populizmom in umetnostjo, humorjem, ironijo in naduto vzvišenostjo.

Razvejana mednarodna dejavnost
Fičo Balet je zanjo prejel nagrado Povodni mož za najboljšo plesno predstavo v letu 2000, od premiere istega leta pa so jo odigrali v desetih državah. Na gostovanju, in sicer v New Yorku, je Fičo Balet tudi začel letošnje leto. V ZDA sta se Goran Bogdanovski in Dejan Srhoj predstavila s performansom I:move in projektom v nastajanju Confi-dance.

Fičo Balet je nastopil tudi v Hannovru na finalu 18. Mednarodnega koreografskega tekmovanja, v Budimpešti na proslavi ob širitvi Evropske unije in v Berlinu z nemško premiero uprizoritve Id, ki je nastala v sodelovanju s Howardom Katzem Fireheartom, "počastil" Titov 112. rojstni dan.

Lutkarji v Beogradu
Na gostovanje pa se je odpravilo tudi Lutkovno gledališče Ljubljana, ki bo na 2. TIBA festivalu v Beogradu danes nastopilo s predstavo Jere Ivanc Perzej, ki jo je režiral Jaka Ivanc. TIBA festival (Teatrska internacionalna beogradska avantura) bo potekal od 5. do 12. 6. na različnih prizoriščih v organizaciji Pozorišta Boško Buha.