Namesto teh dveh predstav bodo uprizorili glasbeno-gledališko predstavo Branka Završana in ansambla Bodi gledališče ter dramo Cipe.

Gledališče Celje je slavnostno 70. sezono začelo septembra lani s komedijo Lutza Hübnerja Marjetka, str. 89 v režiji Andreja Jusa. Foto: MMC RTV SLO
Gledališče Celje je slavnostno 70. sezono začelo septembra lani s komedijo Lutza Hübnerja Marjetka, str. 89 v režiji Andreja Jusa. Foto: MMC RTV SLO

Sveža parodična besedila o kakovosti umetniškega ustvarjanja
Glasbeno-gledališka predstava v režiji Ivane Djilas bo poklon gledališču, gledališkim ustvarjalcem in občinstvu, temeljila pa bo na kakovostnih besedilih, dobri glasbi in humorju ter bo v ospredje postavila igralce in glasbenike. Uporabili bodo znane slovenske in svetovne skladbe, Završan bo spisal nova parodična besedila, prežeta s humorjem in kritičnimi bodicami.

Sorodna novica Jubilejna sezona SLG Celje: Šest predstav za sedem desetletij in vrnitev Dnevov komedije

15 duhovitih songov se bo poklonilo celjskemu gledališču, igralcem in vsem zaposlenim, gledališkim žanrom na splošno in komediji posebej ter tudi občinstvu. Završan se bo v besedilih spraševal o kakovosti umetniškega ustvarjanja in o okolju, kjer delujejo ustvarjalci. V celjskem gledališču so k sodelovanju povabili uveljavljene glasbenike, kontrabasista Žigo Goloba, tolkalca Blaža Celarca in kitarista Uroša Rakovca.

Hvalnica ženskemu prijateljstvu
Subtilna, grenko-komična zgodba Ifeyinwe Frederick o ženskem prijateljstvu, naslovljena Cipe, bo zaživela v režiji Mojce Madon. Vse, kar si divje, nore, neločljive prijateljice iz mladosti Bim, Alex in J želijo, je zabava. Pravzaprav se v glavnem želijo zgolj zabavati, čeprav so sredi svojih dvajsetih, ko se spopadajo že s kariero, razmerji in pričakovanji glede prihodnosti.

Kot najboljši pobeg pred skrbmi se sprva izkažejo počitnice na Ibizi, kjer se želijo predajati spolnosti, alkoholu in zabavi. V brezskrbni uživaški konec tedna pa vdre realnost, spopadanje z lastnimi strahovi in bolečinami, kar mladim ženskam prinese spoznanje, da pred seboj ni mogoče pobegniti. Kot so zapisali v Gledališču Celje, je drama Cipe hvalnica ženskemu prijateljstvu, ki neposredno odkriva problematiko življenja mladih.

Iz celjskega gledališča so sporočili, da so prejeli najvišje priznanje mestne občine Celje, zlati celjski grb, in sicer "za 70 let uspešnega delovanja in prispevek h kulturno-družabnemu življenju mesta ter dolgoletno negovanje tradicije festivala Dnevi komedije." Slavnostna podelitev bo 11. aprila.