Foto:
Foto:

Korošin je bil nagrajen za posamezno fotografijo, medtem ko je Fotoklub s plaketo za kolekcijo nagradil Patrika Macka iz Hrvaške. Za najboljša fotografa so ju prireditelji izbrali med več kot 320 sodelujočimi iz skoraj 60 držav. Na Zagreb salonu v Muzeju za umetnost in obrt je sicer na ogled malo manj kot 500 fotografij, izbranih med 2.500 deli, ki so prispela na 30. salon.

Ekselenca, mojster, artiste ...
Za svoje delo je Korošin, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 50 let, prejel številne nagrade, med drugim tudi naziv ekselenca FIAP (Mednarodne zveze fotografske umetnosti). Že leta 1973 mu je Fotozveza Jugoslavije podelila naslov kandidat mojster fotografije, pred naslovom ekselenca FIAP se je Korošin okitil tudi z naslovom artiste FIAP, z nagrado Janeza Puharja pa je priznanje njegovim fotografijam izrekla tudi Fotografska zveza Slovenije.

Kar dve nagradi v Indijo
Poleg plaket so v Zagrebu podelili tudi posebne nagrade organizatorja in pokrovitelja. Goran Mehkek je bil nagrajen s trofejo mesta Zagreb, v Indijo bo veliko nagrado odnesel Asis Sanyal. Prav tako v Indijo gre ena od nagrad, ki jih je podelila Mednarodna fotografska zveza; za posamezno fotografijo je zlato medaljo prejel Joydeepe Mukherjee, za kolekcijo pa Gaov Hongšumu iz Kitajske.