Hiroshi Sugimoto: Cinema Teatro Nuovo, San Gimignano, 2013. Foto: GALLERIA CONTINUA San Gimignano / Beijing / Les Moulins / Habana
Hiroshi Sugimoto: Cinema Teatro Nuovo, San Gimignano, 2013. Foto: GALLERIA CONTINUA San Gimignano / Beijing / Les Moulins / Habana

Pod naslovom Trajajoči interval so na ogled postavili fotografije, skulpture in druga dela mladih umetnikov, ob teh pa tudi umetnine iz stalne zbirke galerije. Fotografije podpisujejo avtorji, kot so Barbara Probst, Hiroshi Sugimoto, Giorgio Andreotta Calo, Giulia Cenci in Marie Lund, dela iz stalne zbirke pa so ustvarili Lucio Fontana, Alexander Calder, Medardo Rosso in drugi.

V muzej na razstavo ali druženje
Postavitev, ki bo odprta do 29. januarja prihodnje leto, je neke vrste napoved precej obsežnejšega projekta, ki ga nameravajo v galeriji uresničiti oktobra, ko naj bi bila prenova stavbe v celoti končana. Ob razstavnih sobanah so uredili tudi prostor za umik ali druženje, v katerem bodo uredili še vrt, kjer se bodo lahko ustavili tudi tisti, ki si sicer ne nameravajo ogledati razstav.

Odstiranje prvotnih arhitekturnih plasti
Po prenovi so monumentalne vhodne veže in drugi prostori v stavbi iz leta 1911 veliko svetlejši. Po besedah direktorice galerije Cristiana Collu je obnova neke vrste arheološka raziskava, v sklopu katere so skušali ponovno odkriti originalno arhitekturo, kot si jo je zamislil arhitekt Cesare Bazzani.