Avtor se predstavlja z razstavo slikarskih del, ki jo je naslovil s  55 + 55 = 55 – Sledi nekega časa. Foto:
Avtor se predstavlja z razstavo slikarskih del, ki jo je naslovil s 55 + 55 = 55 – Sledi nekega časa. Foto:
Marjan Prevodnik se je rodil leta 1955 v Ljubljani.

Slikar v delih, ki predstavljajo opredmetenje njegovega polaščanja narave, stremi k iskanju izvirno likovnega, kar se zrcali v individualizirani strukturalno armirani arhitekturi slike. Kot je v besedilu ob odprtju razstave zapisal Prevodnik, si je človek od nekdaj želel prisvojiti vidno okolje, torej vse, kar je vidno očesu. To velja tudi zanj, in sicer vse od leta 1968, ko ga je takratna učiteljica likovne vzgoje izbrala za sodelovanje na Groharjevi otroški slikarski koloniji.

Iskanje obljubljene dežele
Likovni kritiki v Prevodnikovih delih kot osrednje vodilo njegovega ustvarjanja prepoznavajo linijo, slikar pa dodaja, da barva, oblika, tekstura in motivna vsebina kot izhodišče in cilj delovanja niso nič manj pomembne. Njegov cilj je iskanje obljubljene dežele, oblikovane (s)likovne površine, ki bi kar najbolj neposredno odražala njegova hotenja, je še zapisal avtor.

Iz avtorjevega življenja
Marjan Prevodnik se je rodil leta 1955 v Ljubljani. Izobraževal se je na Pedagoški fakulteti in na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko, fotografijo in z likovno pedagoškim raziskovanjem. Avtor dela predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah, v Škofji Loki pa se je nazadnje predstavil pred desetletjem v Galeriji Ivana Groharja. Razstava v Sokolskem domu bo na ogled vse do 29. oktobra.