Z razstavo Name Readymade so Janša, Janša in Janša leta 2008 sodelovali na festivalu sodobne umetnosti Štajerska jesen. Foto: Steirischer Herbst
Z razstavo Name Readymade so Janša, Janša in Janša leta 2008 sodelovali na festivalu sodobne umetnosti Štajerska jesen. Foto: Steirischer Herbst

Po predstavitvi v Amrita Labu v kamboški prestolnici Phnom Penh in nedavnim vodenjem delavnice v Siem Reapu ju 16. januarja čaka predstavitev projekta NAME Readymade v Centru za sodobno umetnost 72-13 v Singapurju.

Intermedijski umetnik Janez Janša in njegov soimenjak, gledališki režiser, sta na gostovanju na povabilo Ong Keng Sen, vodja platforme Flying Circus Project 03, ki jo organizira gledališka hiša TheatreWorks.

Na povabilo predavateljice interaktivne umetnosti Terese Almeida pa bo umetnik Janez Janša 18. januarja v Lasalle Collegeu of the Arts v Singapurju predstavil platformo RE:akt! Gre za niz predavanj domačih in tujih umetnikov v organizaciji Interactive Art Pathway in omenjene šole.

Pot bo umetnika vodila še v Yogyakarto v Indoneziji, kjer bo 20. januarja predstavil dejavnosti zavoda Aksioma na področju intermedijskih umetnosti v umetnostnem laboratoriju za nove medije HONF - The House of Natural Fiber (Hiša naravnih vlaken).

Z razstavo Name Readymade, ki odpira razpravo o trku pravne in umetniške sfere, do katerega pride, ko se v umetniškem kontekstu znajde izvorno pravni objekt, so Janša, Janša in Janša sodelovali na festivalu sodobne umetnosti Štajerska jesen.