Predstavo, ko jo je režirala Nika Bezeljak, premierno uprizarjajo v Lutkovnem gledališču Maribor, z njo pa vstopajo v sezono, v kateri praznujejo 50 let profesionalnega delovanja gledališča.

Foto: Boštjan Lah/Lutkovno gledališče Maribor
Foto: Boštjan Lah/Lutkovno gledališče Maribor

Premiera predstave bo danes ob 18.00 v okviru Poletnega lutkovnega pristana. Ta lutkovni koncert, kot je predstavo označila režiserka, gledalcem skozi uglasbeno poezijo in uganke Anje Štefan predstavi življenje na travniku. Avtorica glasbe je Laura Zafred, ki tudi igra v predstavi. Nastopajo pa tudi Miha Bezeljak in trije glasbeniki, Matic Smolnikar, Rok Felicjan in Aleš Zorec, ki izvajajo glasbo v živo. Avtorica likovne podobe je Ajda Sitar.

Sorodna novica "Ko grem med otroke, me popolnoma poslušajo"

Na travniku je polno življenja – številne cvetlice in žuželke, pa tudi majhne živali, ki bivajo v luknjah, med travo in ločjem ter ob travniških mlakah. Z reševanjem ugank otroci spoznavajo od jutra do večera migotajoče in žvrgoleče narave. "Rastlinje se sramežljivo razpira v jutranji rosi, čez dan bogato razpre svoje cvetove in na malico vabi roje žuželk, ki jih spremljajo marljive miške, pogumni polži in lene žabe," beremo ob razstavi.

Predstava je nastala v koprodukciji Kulturno-umetniškega društva Moment in LGM-a v partnerstvu s Siti teatrom BTC Ljubljana. V Ljubljani bo premiera oktobra.

LGM s premiero Dobro jutro, travnik vstopa v novo sezono, ki bo potekala v znamenju jubileja. Praznovanje bo vrhunec doseglo konec leta s hišnim festivalom, ki se začne točno na 50. obletnico prve profesionalne premiere gledališča, ki je bila 28. novembra 1974, konča pa na Ta veseli dan kulture 3. decembra.

V sklopu Poletnega lutkovnega pristana
Premiera je tudi del mednarodnega lutkovnega festivala Poletni lutkovni pristan, ki tradicionalno, letos že 35. leto, poteka avgusta v LGM-u in ponuja kakovosten lutkovni program za vse starosti. Festival bo do 1. septembra ponudil še več kot deset predstav, delavnice, sprehod in druge dogodke.