Ker so prepuščeni vremenu, bo morda kateri od njih odpadel, saj izvedbe v pokritih prostorih ne načrtujejo, je na današnji predstavitvi povedala direktorica Mladinskega centra Jana Kruh.

Projekt Knjižnica pod krošnjami zavoda Divja Misel letos zaznamuje 20. obletnico delovanja, v Novi Gorici pa je prisoten že več kot desetletje. Osnovna ideja je branje na prostem, ki se v poletnih mesecih v različnih terminih dogaja na več lokacijah po Sloveniji. Organizatorji priskrbijo knjige in udobna sedišča, nekateri pa poleg tega obiskovalcem ponudijo tudi kulturni program.

Novogoriško izvedbo že od leta 2014 pripravlja Mladinski center Nova Gorica. Ker ta letos praznuje 20 let delovanja, so dostopnost knjižnice z enega tedna, kakor je bilo običajno minula leta, podaljšali na 20 dni, do 20. junija.

Letos so v Novi Gorici načrtovali pet dogodkov. Današnji, predstavitev pesniške zbirke Žana Papiča, je sicer odpadel zaradi slabe vremenske napovedi, naslednji teden v četrtek, 13. junija, pa načrtujejo obisk novinarja, matematika in psihologa Slavka Jeriča, ki bo predstavil knjigo Statistika za začetnike.

V petek, 14. junija, je na sporedu glasbeni dogodek, koncert Netresk Quarteta, 17. junija Združenje Crikolog pripravlja delavnico za otroke Cirkus pod krošnjami, 19. junija pa bo na programu podcast Bennesere Janija Konjedica, ki se bo o knjigi Vse je v redu pogovarjal z avtorico Vido Igličar.

Knjižnica pod krošnjami bo v Novi Gorici sicer na voljo ob delavnikih med 12. in 20. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 10. in 20. uro zvečer.