Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Naložbo sta s skupaj 4,45 milijona evrov podprla Evropski sklad za regionalni razvoj in država, preostanek stroškov bosta pokrili sodelujoči občini, so navedli na krški občini.

Projekt poteka v dveh sočasnih sklopih. Prvi sklop, ki obsega gradnjo in ureditev kolesarskih poti v občini Krško, so ocenili na 4,31 milijona evrov, drugi sklop na območju občine Kostanjevica na Krki pa na 1,96 milijona evrov.

Graditi so februarja lani začeli na odseku Velika vas–Veliki Podlog. Na območju krške občine so že zgradili odseke Brege–Drnovo, Drnovo–Velika vas, Velika vas – naselje, Velika vas–Veliki Podlog, Veliki Podlog in Pristava–Križaj.

Na območju občine Kostanjevica na Krki so zgradili odseka Kostanjevica na Krki–Prekopa in Kostanjevica. Vseh že zgrajenih odsekov v obeh občinah še niso tehnično pregledali in predali v uporabo, so dodali.

Trasa kolesarske povezave Krško–Kostanjevica na Krki se začenja na križišču pri stadionu Matije Gubca v Krškem in poteka mimo tamkajšnjega mestnega pokopališča do Žadovinka.

Nadaljuje se v Bregeh in Drnovem do Velike vasi in nato po nadvozu nad dolenjsko avtocesto naprej v smeri Velikega Podloga, kjer se navezuje na državno cesto Drnovo–Križaj. Nadaljuje se do Kostanjevice na Krki in od tam proti Šentjerneju, konča pa se v bližnji Prekopi.