Nekdanji notranji minister in zdajšnji podpredsednik SDS-a je bil edini kandidat za novega predsednika mestnega odbora SDS-a v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji notranji minister in zdajšnji podpredsednik SDS-a je bil edini kandidat za novega predsednika mestnega odbora SDS-a v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO

"To, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače," so besede novega predsednika ljubljanskega mestnega odbora SDS-a Aleša Hojsa, ki je tudi podpredsednik stranke, povzeli na spletni strani SDS-a. Ob tem je Hojs poudaril razpad zdravstvenega sistema, aroganco mestne oblasti, korupcijo in pa stalne podražitve mestnih komunalnih storitev.

Prejšnji predsednik SDS-ovega ljubljanskega mestnega odbora Anže Logar je po novembrskih lokalnih volitvah s funkcije odstopil in ob tem pojasnil, da odstopa, ker se tako na volitvah župana kot v mestni svet niso odrezali dobro.

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS-a Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

SDS je v novem mandatu zastopan s šestimi svetniki, doslej jih je imel deset in je bil na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih ima 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.