Med zaporo bo motorni promet preusmerjen na Titov most, ob tem tudi vse proge mestnega avtobusnega prometa, ki so sicer speljane čez glavni most. Foto: BoBo
Med zaporo bo motorni promet preusmerjen na Titov most, ob tem tudi vse proge mestnega avtobusnega prometa, ki so sicer speljane čez glavni most. Foto: BoBo

Po obnovi mostu bodo kolesarji vozili po samostojnem kolesarskem pasu na vozišču, skupaj z avtobusi mestnega prometa, je razložil vodja občinskega sektorja za komunalo in promet Aleš Klinc. "Medtem bo celotna površina pločnika namenjena pešcem," je še dodal.

Prehod za pešce pri Trgu revolucije bo dvignjen in bo tako zahteval zmanjšanje hitrosti vožnje, kar bo povečalo varnost pešcev in kolesarjev, v sklopu 50 tisoč evrov vrednih vzdrževalnih del pa bo javno komunalno podjetje Nigrad popravilo tudi dilatacije in robnike.

Med zaporo bo motorni promet preusmerjen na Titov most, ob tem pa tudi vse proge mestnega avtobusnega prometa, ki so sicer speljane čez Glavni most.

Mariborski podžupan Samo Peter Medved je razložil, da so se del lotili v času, ko je v mestu zaradi dopustov najmanj prometa, zato ne pričakuje nobenih težav. Dela na Glavnem mostu naj bi bila končana do 19. avgusta, ko naj bi spet normalno stekel javni potniški promet; vse do 22. septembra pa bo most ostal zaprt za motorna vozila, še pove podžupan. "Radi bi združili sanacijska dela oz. zaporo tudi s prireditvami, ki bodo konec avgusta in v začetku septembra potekale v Mestni občini Maribor, in zaporo podaljšali v teden mobilnosti," je zaključil.

Ob tem pa se marsikdo sprašuje, ali bo občina nato morda sprejela odločitev o trajni zapori mostu za avtomobile, saj je župan Saša Arsenovič to že večkrat javno napovedal.