Marjan Hrvatin je odstopil po tem, ko je postal pravnomočno obsojen za goljufijo. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Hrvatin je odstopil po tem, ko je postal pravnomočno obsojen za goljufijo. Foto: MMC RTV SLO

Marjan Hrvatin se na naše klice ne odziva, podpredsednik stranke Iztok Jakomin pa nas je zavrnil in dejal, da bomo vsa uradna pojasnila dobili v centrali stranke. Po naših informacijah je Hrvatin na včerajšnji seji izvršilnega odbora podal odstopna izjavo. Z mesta predsednika odstopa v dobro stranke, saj so se razmere v njej v zadnjem času zelo zaostrile.

Spomnimo, da je več članov koprskega SDS-a zahtevalo izključitev Hrvatina iz stranke zaradi moralnih razlogov. Menijo namreč, da stranke ne more zastopati nekdo, ki je bil pravnomočno obsojen za goljufijo. Hrvatin je, kot je znano, obsojen na štirimesečno pogojno zaporno kazen, ker je s službeno kartico uprave za pomorstvo točil gorivo v zasebni avtomobil.
Na naša vprašanja, iz katerih razlogov se je Hrvatin odločil odstopiti in ali glede na število zbranih podpisov za njegovo izključitev iz stranke, v centrali stranke razmišljajo, da bi ga izključili ali kako drugače ukrepali glede na pravnomočno obsodbo, smo iz službe za odnose z javnostmi stranke SDS prejeli takšno razlago: "Spoštovani, včeraj je g. Marjan Hrvatin odstopil z mesta predsednika mestnega odbora SDS Koper. Za v.d. predsednice je do nadaljnjega bila imenovana gospa Mojca Hilj Trivič."

Uradno sporočilo o Hrvatinovem izstopu še čakamo.