46. mednarodno srečanje letos poteka v Kranjski Gori že od nedelje. Foto: MMC RTV SLO/Duška Lah
46. mednarodno srečanje letos poteka v Kranjski Gori že od nedelje. Foto: MMC RTV SLO/Duška Lah

46. mednarodno srečanje letos poteka v Kranjski Gori že od nedelje, v četrtek so smučarji izvedli tudi veleslalomsko tekmo na progi Podles, kjer se je pomerilo 60 tekmovalcev in tekmovalk, tudi kolegov iz Hrvaške. Najboljši čas proge so izmerili med moškimi Blaž Močnik, Delo, med ženskami pa Petra Lesjak, Večer.

V petek jih čaka še tek na smučeh, potem pa se bodo že začeli pripravljati na odhod na mednarodno druženje in tekmo. Letos bo zimsko srečanje mednarodnega SCIJ-a v Italiji, točneje v Passu del Tonale, ekipa, ki tja odhaja konec marca, bo skušala dobro zastopati slovenske barve, saj bo to že 60. srečanje predstavnikov, novinarjev osmih evropskih držav.

Novinarji smučarji večer zaključujejo z nočno sankaško tekmo v Gozdu - Martuljku, ker pa je v petek tudi državni praznik in dan slovenske kulture, bodo zvečer v hotelu Kompas pripravili tudi recitacijski večer.

Vlado Krejač, predsednik slovenskega SCIJ-a: ''Največji dosežki slovenskega SCIJ-a so zagotovo organizacija svetovnih srečanj - trikrat Kranjska Gora in leta 2000 Maribor in vse to še vedno odzvanja med člani mednarodne organizacije, upam, da nam bo z mladimi, novimi močmi še kdaj uspelo to ponoviti. Naš poglavitni cilj je zdaj pomlajevanje našega članstva, morda uvajanje novih, atraktivnejših prijemov, morda pa bi bil nov impulz odločitev za organizacijo svetovnega srečanja pri nas.''

Duška Lah, TV Slovenija