Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dobro počutje - Arhiv

Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

Okusi 2 generacij Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

21.2.2025

Čeprav se hrana iz različnih delov Slovenije med seboj močno razlikuje, se nikoli ne morem odločiti, katera mi je najljubša, saj mi enkrat diši primorska, drugič spet prekmurska kulinarika.

TV Klinika: Parodontalna bolezen prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva

Zdravje TV Klinika: Parodontalna bolezen prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva

19.2.2025

Raziskave kažejo, da parodontalna bolezen, ena najpogostejših kroničnih bolezni obzobnih tkiv, ki je vzrok tudi za izgubo zob, prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva.  O njej bodo razpravljali v premierni oddaje TV Klinika z Davidom Zupančičem.

V naslednjih dneh se  bomo zbujali v mrzla jutra, toplejši bo konec tedna

Vreme V naslednjih dneh se bomo zbujali v mrzla jutra, toplejši bo konec tedna

18.2.2025

V naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo suho in mrzlo vreme, temperatura se bo zjutraj marsikje spustila krepko pod ledišče. V višjih legah se bo snežna odeja tako večinoma ohranila. Toplejše vreme prihaja konec tedna.

Delaj to, kar delaš rad. Ali res?

Urban Praprotnik Delaj to, kar delaš rad. Ali res?

14.2.2025

Pri desetih sem hodil v šolo s strahom. Če sem zbolel, sem bil vesel, da lahko ostanem doma. Po dnevu ali dveh, ko sem bil že bolje, pa sem včasih z drgnjenjem prstov na skrivaj povišal temperaturo termometra. Rad sem bil doma, veliko raje kot v šoli.

Novi prostori UPK-ja Ljubljana

Zdravje Novi prostori UPK-ja Ljubljana "korak v smeri večje humanizacije in destigmatizacije psihiatrije"

5.2.2025

V UPK-ju Ljubljana so po enoletni prenovi slavnostno odprli nove prostore dnevnega centra. Po besedah direktorja je klinika pridobila ustrezne prostore za izvajanje zunajbolnišnične dejavnosti, s katero podpira proces deinstitucionalizacije pacientov.

Nagrada za najbolj inovativna živila "Največ pozornosti usmerjajo v zniževanje vsebnosti sladkorja in soli v živilih"

5.2.2025

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025. Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh.

NIJZ: Do leta 2100 je cilj odprava raka materničnega vratu. Ključno je cepljenje.

Teden preprečevanja raka materničnega vratu NIJZ: Do leta 2100 je cilj odprava raka materničnega vratu. Ključno je cepljenje.

22.1.2025

V Sloveniji za rakom na materničnem vratu vsako leto zboli od 110 do 120 žensk, od 40 do 50 jih umre. Na NIJZ-ju poudarjajo, da bi ga bilo mogoče izkoreniniti. "Pri tem imata ključno vlogo cepljenje proti HPV-ju in udeležba v presejalnem programu Zora."

Koliko soli zaužijemo Slovenci?

Zdravje Koliko soli zaužijemo Slovenci?

14.1.2025

Čezmeren vnos soli je eden ključnih prehranskih dejavnikov, ki prispevajo k razvoju visokega krvnega tlaka. Odrasli prebivalci Slovenije v povprečju dnevno zaužijejo približno deset gramov soli, kar je dvakrat več od priporočenega vnosa.

Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

Kulinarika Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

7.1.2025

Na kmetijah na Koroškem dajejo izjemen poudarek prenašanju znanja na mlade generacije. Še posebej se to kaže pri pripravi značilnega rženega kruha, njegova priprava pa je vpisana tudi v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Silvestrski večer bo v večini države jasen, ob koncu tedna mogoč sneg do nižin

Vreme Silvestrski večer bo v večini države jasen, ob koncu tedna mogoč sneg do nižin

30.12.2024

Na predzadnji dan leta smo se po večini države prebudili v hladno in jasno jutro. Tudi na silvestrovo bo nebo po napovedih vremenoslovcev po večini države jasno, sprememba vremena, ki bi lahko prinesla tudi sneg, pa prihaja kmalu po novem letu.

Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

Kulinarika Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

25.12.2024

Paneton je božična klasika praznične mize naših zahodnih sosedov. Pri nas po tradiciji jemo potico, Italijani pa sladek puhasti kruh z dodatkom kandirane pomaranče in rozin. Takšna je originalna različica, pravi Andrej Gerželj iz pekarne Osem.

Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

Kulinarika Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

24.12.2024

Donal Skehan je eden najbolj priljubljenih irskih kuharjev in slovi po svežem pristopu do kulinarike. V svojih receptih poudarja dostopnost, preprostost in zdravo pripravo hrane, ki jo lahko prav vsak pripravi v svoji kuhinji.

Cepljenje proti gripi se je med pandemijo povečalo, zdaj je precepljenost znova le okoli 6-odstotna

Zdravje Cepljenje proti gripi se je med pandemijo povečalo, zdaj je precepljenost znova le okoli 6-odstotna

5.12.2024

"Med sezono gripe se vsako leto poveča število hospitalizacij in splošna umrljivost. Z dobro precepljenostjo prebivalcev, še posebej skupin z večjim tveganjem, bi številne hospitalizacije in smrti lahko preprečili," opozarja Nadja Šinkovec Zorko z NIJZ.

Diši po praznikih: Kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle zimske dni?

Decembrske iskrice Diši po praznikih: Kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle zimske dni?

2.12.2024

Cimet, klinčki, piment, ingver so dišave, ki nam z vonjem pričarajo decembrske praznike. A kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle, zasnežene decembrske dni?

Arso: Kakovost zraka se v primerjavi z lanskim letom ni bistveno spremenila

Okolje Arso: Kakovost zraka se v primerjavi z lanskim letom ni bistveno spremenila

27.11.2024

Onesnaženost zraka z delci PM 10 je v letu 2023 ostala na podobni ravni kot v preteklih letih. Prav tako so ostale nizke vrednosti delcev PM 2,5 in ogljikovega dioksida. Alarmna vrednost za ozon ni bila presežena.

Nova metoda zdravljenja motenj srčnega ritma bi lahko za 25 odstotkov zmanjšala čakalne vrste

Zdravje Nova metoda zdravljenja motenj srčnega ritma bi lahko za 25 odstotkov zmanjšala čakalne vrste

19.11.2024

Z elektroporacijo bi kardiologi lahko povečali dnevno število operiranih bolnikov z aritmijami, s tem pa tudi zmanjšali čakalne dobe. Slovenija je prva v srednjeevropski regiji, ki je pridobila licenco za izvajanje teh operacij.

Izpuščena vadba

Urban Praprotnik Izpuščena vadba

15.11.2024

Skoraj vsak popoldan se moram odpraviti na vadbo. Priznam, da mi v jesenskem in zimskem času to pogosto ni prav lahko. Če bi imel več svobode, bi večkrat raje ostal doma. A prav zato sem vesel, da nimam izbire.

V čast bizeljskega ajdovega kolača že 18. praznik

Prehrana V čast bizeljskega ajdovega kolača že 18. praznik

5.11.2024

Bizeljski ajdov kolač je krajevno značilen slan kolač, ki so ga obudili iz pozabe v tamkajšnjem Aktivu kmečkih žensk. Pred dnevi so izvedle že 18. praznik ajdovega kolača.

Na Ljubljanskem maratonu tekači iz rekordnih 86 držav

Rekreacija Na Ljubljanskem maratonu tekači iz rekordnih 86 držav

15.10.2024

Ljubljana bo konec tedna gostila 28. maraton, na največji športno-rekreativni dogodek v državi je letos prijavljenih 24.675 tekačev. V soboto bodo tekli otroci in mladi, v nedeljo pa bodo na programu teki na deset, 21 in 42 km.

Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

Kulinarika Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

5.10.2024

V Milanu so pod okriljem znamke Best Chef podelili nagrade za najboljše pice in že četrto leto zapored je na vrhu lestvice pristal Franco Pepe iz slovite picerije Pepe in Grani v Caiazzu v južni italijanski pokrajini Campania.

Stran 1 od 90
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov