Sestavine za nadev: 15 čajnih žličk marelične marmelade; za cvrtje: 1 liter olivnega olja, 2 dl sončničnega olja.
Moko in sladkor večkrat presejemo, solimo in prelijemo s toplim mlekom, v katerem smo raztopili maslo, dodamo razmešane rumenjake, vaniljo in na koncu kvas, ki smo ga raztopili v treh žlicah mlačne vode. Zamesimo mehko testo, ki ga potem med vzhajanjem vsaj petkrat obrnemo. Na koncu dodamo moko, da zamesimo hlebček.
Počakamo, da vzhaja do polovice, nato ga razrežemo na več delov. Iz njih oblikujemo gladke kroglice, jih pokrijemo in pustimo, da na toplem vzhajajo vsaj dve uri. Segrejemo kozico, vanjo vlijemo za tri prste olja in ga le malo ogrejemo. Vzhajane krofe obrnemo, položimo v olje, zvišamo temperaturo in kozico pokrijemo s steklenim pokrovom. Ko krofi porumenijo, jih obrnemo, jim temperaturo nekoliko znižamo in odkrite pečemo do konca. S toplo marmelado jih nadevamo, ko so še topli.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje