OŠ Srečka Kosovela. Foto: TV Slovenija
OŠ Srečka Kosovela. Foto: TV Slovenija

Angleška različica novega koronavirusa se očitno vse bolj širi. Tudi veliko učencev in dijakov je v karanteni. Po zadnjih podatkih: 81 oddelkov v vrtcih, 284 v osnovnih in 90 v srednjih šolah.

Sorodna novica Po Sloveniji v karanteni okoli 100 oddelkov, od tega 16 na OŠ Sežana

Na Osnovni šoli Srečka Kosovela v Sežani je v karanteni kar 18 razredov od 39. Okuženih je 30 učencev in šest učiteljev. Vsi imajo lažji potek bolezni. Na daljavo se šola 420 otrok od 900.

Sorodna novica Tatjana Lejko Zupanc: Število hospitaliziranih je poskočilo

"Nam je v trenutni situaciji najpomembnejša stvar zagotavljanje zdravstveno varnega učnega okolja za učence, posledično seveda za njihove družine in tudi za vse zaposlene," je povedala ravnateljica OŠ Srečka Kosovela Bojana Škrabar.

Glede na veliko razširjenost britanske različice v sosednji Furlaniji - Julijski krajini obstaja sum, da se je ta že razširila tudi na Kras. A za zdaj nimajo potrjenega primera, da bi med učenci v Sežani šlo za to različico virusa. O zapiranju šole še ne razmišljajo.

"Ni nobene potrebe, da bi se šola zapirala, ampak bo še naprej delala v tem obsegu, kakor je.

Pričakujemo, da lahko s temi ukrepi ob veliki pomoči staršev in pa stroke zagotavljamo nemoten potek pouka," je dejal regijski poveljnik civilne zaščite Sandi Curk.

Na osnovni šoli v Sežani okuženih 30 učencev in šest učiteljev

Danes (torek) bodo v mobilnem laboratoriju znova testirali vse učitelje na sežanski osnovni šoli. Od 105 zaposlenih se jih je za cepljenje odločilo 15, 18 jih je covid že prebolelo.