Ekipa serije Porodica. Foto: Sarajevski filmski festival
Ekipa serije Porodica. Foto: Sarajevski filmski festival

Nagrade srca Sarajeva so podelili v ponedeljek v hotelu Holiday. Slovesnost je vodil igralec in TV-voditelj Tarik Filipović, so sporočili s sarajevskega filmskega festivala.

Najboljši ustvarjalec serije je postal Bojan Vuletić, avtor serije Porodica, najboljši igralec v TV-seriji je Boris Isaković iz Porodice, najboljša igralka je Jasna Đuričić iz nadaljevanke Grupa. Nagrada rising star oziroma vzhajajoča zvezda je šla v roke Ivane Zečević, ki igra v seriji Grupa.

Predvajane med septembrom 2019 in letošnjim majem
V izbor nominiranih produkcij iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Severne Makedonije, Kosova in Slovenije, ki so bile premierno predvajane med septembrom 2019 in letošnjim majem, je sicer žirija skupno uvrstila šestnajst serij.

Slovesnost v hotelu Holiday. Foto: Sarajevski filmski festival
Slovesnost v hotelu Holiday. Foto: Sarajevski filmski festival

Jezero, ki je po predlogi romana Tadeja Goloba nastalo v produkciji Televizije Slovenija, je bilo nominirano v štirih kategorijah: za najboljšo dramsko serijo, za najboljšega avtorja serije (Matevž Luzar), za najboljšega igralca (Sebastian Cavazza) in za najboljšo igralko (Nika Rozman).

400 filmskih in televizijskih strokovnjakov iz nekdanje Jugoslavije
O zmagovalcih je odločala žirija, ki jo sestavlja 400 filmskih in televizijskih strokovnjakov iz nekdanje Jugoslavije, za najboljše dosežke pa so glasovali prek spleta po zgledu drugih filmskih in televizijskih akademij. Letošnja žirija predstavlja jedro strokovne akademije, ki bo v prihodnje odločala o nagradah.

Srce Sarajeva za TV-nadaljevanke je letos ustanovil sarajevski filmski festival, in sicer z namenom podpore avdio-videovsebin. S temi priznanji nameravajo promovirati najkakovostnejše nove nadaljevanke v regiji in jim tako olajšati pot na mednarodni trg.

27. sarajevski filmski festival poteka do 20. avgusta.