Na policiji voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila policistov in naj se na pot odpravijo prej kot običajno. Foto: BoBo/Borut Živulović
Na policiji voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila policistov in naj se na pot odpravijo prej kot običajno. Foto: BoBo/Borut Živulović

Med obiskom delegacij, ki se udeležujejo vrha EU-zahodni Balkan, bodo policisti na določenih lokacijah ali trasi potovanj varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Glede na dane razmere bodo urejali promet tudi na vseh večjih križiščih. V torek predvidoma med 18. in 19. uro so mogoči krajši prometni zastoji in zapore na relaciji Ljubljana–Kranj–Brdo, po 22. uri pa v nasprotni smeri. V sredo pa so zastoji in zapore mogoči predvidoma med 8. in 9. uro na relaciji center mesta Ljubljana–Kranj–Brdo, med 15. in 16. uro pa med Brdom in letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana.

Sorodna novica V torek in sredo omejitev gibanja v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju

V navedenih časovnih obdobjih bo prihajalo do zapor mestnih ulic v Ljubljani, zapor avtoceste na tej relaciji in cest v okolici Brda pri Kranju. "Vse voznike pozivamo, naj dosledno upoštevajo znake in odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu, ter prometno signalizacijo. Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah," so zapisali na policiji.

Na posameznih cestnih odsekih bo medtem veljala prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ter vozil, ki prevažajo nevarno blago. V torek med 14. in 16. uro na relaciji Sp. Brnik–Kranj–Vodice–Ljubljana, med 17. in 23. uro pa na relaciji Ljubljana–Vodice–Kranj–Brdo. V sredo med 7. in 10. uro bo promet za tovorna vozila prepovedan na relaciji Ljubljana–Kranj–Brdo, med 13. in 18. uro pa na relaciji Brdo–Kranj–Sp. Brnik. Voznike vozil, za katera velja prepoved, so na policiji pozvali, naj se izločijo pravočasno in na primernih prostorih.

Voznike opozarjajo še, da se morajo ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča ter varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oziroma ko to dovolijo policisti.

Zaradi napovedi protestov DeSUS prestavil sejo sveta stranke

Zaradi napovedi množičnih protestov so v DeSUS-u prestavili za torek sklicano sejo sveta stranke, ki bo tako potekala prihodnji teden. Svet DeSUS bi moral v Ljubljani obravnavati sklepe izvršnega odbora, ki izhajajo iz stališč, sprejetih na nedavni klavzuri stranke.

Omejitev gibanja zaradi napovedi množičnih protestov

Sorodna novica Napoved protestov ostaja; Pahor: Ker poziva k zbiranju, je odgovoren, da so protesti mirni

Vlada je v luči napovedi novega množičnega protesta in pred vrhom EU-Zahodni Balkan na dopisni seji sprejela sklep, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in Predosljah v okolici Brda pri Kranju.

V stranki Resni.ca sicer za torek napovedujejo shod proti pogoju PCT, v okviru katerega so preteklo sredo blokirali ljubljansko obvoznico in ceste po prestolnici. Lokacije za zdaj še ne razkrivajo, po družbenih omrežjih pa se pojavljajo namigovanja, da bi protest lahko potekal tudi na Brdu pri Kranju, kjer se bodo voditelji članic EU-ja sestali na neuradni delovni večerji.

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki velja za enega izmed organizatorjev srednih protestov, se je srečal s predsednikom države Borutom Pahorjem, a skupnega jezika nista našla, zato so v stranki že napovedali nadaljevanje protestov proti vladi in koronskim ukrepom.