Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Tonin: Vizjaku in Janši sem povedal, da Vizjak nima več podpore NSi-ja

Potem ko je televizija Pop TV objavila še daljše izseke pogovora med Andrejem Vizjakom, ki je bil tedaj gospodarski minister, in podjetnikom Bojanom Petanom, v katerem govorita o prevzemu Term Čatež in prodaji Term Olimia, se iz politike in javnosti vrstijo pozivi, da mora minister Vizjak zapustiti svoj položaj. Da ne uživa njihove podpore, je v Odmevih poudaril tudi predsednik koalicijskega NSi-ja Matej Tonin.

Tako Tonin kot poslanske skupine LMŠ-ja, SD-ja, Levice, SAB-a in Nepovezanih poslancev (NeP), ki so vložile interpelacijo, pričakujejo, da bo Vizjak odšel še pred izvedbo interpelacije v parlamentu.

A Vizjak zdaj pravi, da bo na vse očitke odgovoril v odgovoru na interpelacijo.

DeSUS pričakuje, da bo Vizjak prevzel odgovornost

Iz poslanske skupine DeSUS-a so sporočili, da bodo temeljito prebrali Vizjakov odgovor na interpelacijo. "Ker pa je minister sam potrdil, da je posnetek prisluhov avtentičen in je sam po sebi dovolj zgovoren, bo odločitev poslancev pri glasovanju jasna," so zapisali v poslanski skupini. Hkrati so izrazili pričakovanje, da bo minister Vizjak do obravnave interpelacije v DZ-ju "prevzel odgovornost in odločitev, ki temu pritiče".

Janša: Nobenega pisma člana SDS-a nisem prejel

Tonin je sicer poudaril, da afera ovira vlado in jo postavlja v nelagoden položaj. V sredo je časopis Delo poročal, da naj bi zunanji minister in predsednik sveta SDS-a Anže Logar pisal predsedniku stranke in vlade Janezu Janši, da bi moral Vizjak odstopiti. A Janša je na Twitterju danes zapisal, da ni prejel "nobenega takšnega ali podobnega pisma niti od AL (Anže Logar, op. p.) niti od kakega drugega člana stranke SDS".

Vizjak vztraja, da ni storil ničesar nezakonitega