Dvoboj Mikkela Hansena in Matica Suholežnika. Foto: EPA
Dvoboj Mikkela Hansena in Matica Suholežnika. Foto: EPA

Varovanci Alema Toskića so po začetnem vodstvu z 1:2 v nadaljevanju zaostali za tekmeci, gostitelji so jim hitro ušli na šest zadetkov prednosti (11:5). Najboljšo predstavo so pokazali v končnici prvega polčasa, ko so se trikrat približali na dva gola (17:15, 18:16 in 19:17).

Do odmora je blestel Aleks Vlah, ki je iz osmih poskusov Aalborgu zabil kar sedem zadetkov.

V drugi polovici tekme so sloviti Mikkel Hansen, ki se je to poletje po dolgih desetih letih igranja pri PSG-ju vrnil v domovino, Islandec Aron Palmarsson in drugi zvezdniki na rutiniran način postavili zadeve na svoje mesto.

Celjani so jim resda dolgo kljubovali. V 53. minuti so zaostajali le za dva gola (31:29), v zadnjem delu tekme pa niso bili kos hitrim in enostavnim akcijam šestkratnih danskih prvakov, ki so jim v 57. minuti znova pobegnili za šest zadetkov (35:29) in tako razrešili vse dvome o zmagovalcu.

Aleks Vlah je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Celjanov. Foto: EPA
Aleks Vlah je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Celjanov. Foto: EPA

Vlah je tekmo končal z osmimi goli, Gal Marguč s sedmimi. Na drugi strani je Hansen desetkrat zatresel mrežo, od tega sedemkrat s 7-metrovk.

Aalborg je na šesti medsebojni tekmi četrtič premagal Celje. V zahtevni skupini B so še Barcelona, Pick Szeged, Kielce, Nantes, Kiel in Elverum.

V 2. krogu bodo Celjani prihodnjo sredo v Zlatorogu gostili Kiel.

"Predvsem smo želeli pokazati, da lahko igramo na tej ravni. Čeprav smo mladi, smo na igrišču enega izmed favoritov za naslov pokazali pravo igro in gostitelje prisilili v garanje vseh 60 minut. Kljub nekaterim napakam smo lahko ponosni, dokazali smo, da znamo igrati in upam, da bo tako še naprej," je povedal Marguč za klubski kanal na YouTubu.

Hansen z desetimi zadetki zrežiral zmago Aalborga nad Celjem

Liga prvakov

Skupina B, 1. krog

AALBORG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
36:32 (20:17)

4717 gledalcev

Aalborg: Gade, Aggefors, Jakobsen 4, Palmarsson 1, Klove, Barthold, Claar 7, Nielsen 2, Henneberg, Sandell 4, Hoxer Hangaard, Bjornsen 6, Flodman, Mollgaard Jensen, Juul 2, Hansen 10 (7).

Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 5, Knez, Mazej 2, Cokan, Marguč 7 (4), Ivanković 2, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar, Vlah 8, Martinović 4, Suholežnik 3.

7-metrovke: 7/7; 4/4

Izključitve: 4 min; 10 min


PICK SZEGED - BARCELONA 28:35 (15:14)
Šoštarić 4, Bombač 3, Mačkovšek 2 za Szeged; Janc 2, Makuc 1 za Barcelono.

KIEL - ELVERUM 36:26 (17:13)

KIELCE - NANTES 40:33 (23:18)
Ovniček 1 za Nantes.