Obstoj Božička bodo pristojni v ameriški zvezni državi Rhode Island potrjevali z analizo DNK-ja. Foto: Reuters
Obstoj Božička bodo pristojni v ameriški zvezni državi Rhode Island potrjevali z analizo DNK-ja. Foto: Reuters

"Zbrala sem vzorca piškota in korenčka, ki sem ju pustila za Božička in njegove jelene na božični večer. Zanima me, ali bi lahko iz njiju dobili vzorec DNK-ja in preverili, ali Božiček res obstaja," je po navedbah Matthewa Bensona, policijskega načelnika v mestu Cumberland, dekle zapisalo v pismu, ki so ga dobili pred kratkim.

Benson ni razkril imena pošiljateljice ali njene starosti, je pa oba vzorca (napol pojeden piškot in obglodan korenček) poslal na preiskavo v državni laboratorij za forenzično analizo.

"Vzorce bodo pregledali in iz njih poskusili izolirati DNK ter ga primerjali z arhiviranimi vzorci prej omenjenega osumljenca oz. njegovih znanih psevdonimov," so ob tem po poročanju AP-ja še sporočili s cumberlandske policije.

Policijski načelnih delnih rezultatov analize še ni želel razkriti, je pa poudaril: "Ta mlada dama ima očitno zelo močno željo po odkritju resnice in natančnost, ki je potrebna pri taki preiskavi, saj je zelo natančno zbrala dokazni material in ga ustrezno zapakirala, preden nam ga je poslala. Po najboljših močeh se bomo potrudili, da ji priskrbimo odgovore."