Tomaž Vesel. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Tomaž Vesel. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Kot kaže, Tomaž Vesel na enotno podporo slovenske parlamentarne nekoalicijske politike ne more računati, je poročal novinar TV Slovenija Rok Šuligoj.

V Vesni so mu po današnjem (torkovem) pogovoru namreč izrekli podporo, v Novi Sloveniji pa ne.

Obratno je bilo pri podpori predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, ki jo je Matej Tonin podprl, Vladimir Prebilič pa ne.

Vesna od Vesela pričakuje več dela na relaciji Evropska unija–Slovenija. Najbolj jih zanimajo predvsem zelene, okoljske teme in socialna politika ter njihovo uresničevanje skozi različne resorje. Dogovorili so se o sprotni komunikaciji.

Ker smo v času dopustov, se Vesel in Prebilič še nista sešla, pričakujejo pa, da bo to kmalu.

V Novi Sloveniji pozdravljajo Veselov interes za pogovor, pogrešajo pa nekaj več političnih izkušenj. Današnje teme so bile podobne kot v predvolilni kampanji, zanimata jih razumnejši zeleni prehod in čvrstejši pristop k migracijam. Spomnili so tudi, da predsednica Evropske komisije prihaja iz njihove politične skupine in da bodo zato pri njej verjetno imeli kakšno besedo oziroma možnost podaje mnenja o kandidatih.

Čeprav Vesela v NSi-ju za zdaj ne podpirajo, so se po tem, ko bo znano, kateri resor bo Slovenija dobila, in po Veselovi predstavitvi v Bruslju, o morebitni podpori pripravljeni še enkrat pogovoriti, je še poročal Šuligoj.

Kandidat za komisarja se srečuje s strankami