Julija je nastopila v Milanu. Foto: EPA
Julija je nastopila v Milanu. Foto: EPA

Potem ko so organizatorji tri koncerte Taylor Swift na Dunaju, s katerimi bi debitirala na avstrijskih odrih, saj Avstrija do zdaj še ni bila del njenih postojank na turnejah, odpovedali zaradi grožnje s terorističnim napadom, ameriška glasbenica nadaljuje koncertiranje. Zaključno dejanje evropskega dela svoje obsežne turneje Eras je pet koncertov na londonskem stadionu Wembley, prvi večer tam pa je minil brez zapletov.

Malo morje swiftijev. Foto: AP
Malo morje swiftijev. Foto: AP

Swift se je kot gost presenečenja pred londonskim občinstvom pridružil tudi dolgoletni prijatelj Ed Sheeran, s katerim si že več let nista delila odra, sta pa vseeno pridno sodelovala pri ustvarjanju pesmi. Skupaj sta zapela skladbi, pri katerih sta združila moči (Everything Has Changed in End Game), zaključila pa sta z izvedbo Sheeranove uspešnice Thinking Out Loud.

Na odru je za skladbo 22 grammyjevka oblekla majico z napisom: "Trenutno se veliko dogaja". Nekateri so razumeli, da se je s tem nanašala na dunajski incident, obenem pa tudi na množični poboj v Angliji, kjer je moški zabodel tri deklice, ki so obiskovale tečaj, posvečen glasbi 34-letnice. Londonska policija je sicer sporočila, da "nič ne kaže" na kakršne koli povezave med dogodki na Dunaju in koncerti Swift v prestolnici Združenega kraljestva.

Swift sama še ni komentirala dunajske situacije, se je pa oglasila po britanski tragediji, zaradi katere naj bi bila "popolnoma v šoku", poroča DW.

Tay-gating prepovedan

Varnost je bila poostrena. Foto: AP
Varnost je bila poostrena. Foto: AP

Približno 92.000 swiftijev se je udeležilo enega izmed več kot tri ure dolge koncertov, na katerih zvezdnica igra uspešnice iz svoje 18-letne kariere. Čeprav so bili nekateri zaradi preteklih dogodkov na Dunaju zaskrbljeni, jih to ni prestrašilo in odvrnilo od tega, da bi zvezdnico videli v živo.

V Londonu je bila sicer varnost vidno še bolj poostrena, prepovedali so tudi Tay-gating – navdušenci brez vstopnic vseeno pridejo na prizorišče in se vseeno poskusijo naužiti vzdušja. Varnostni ukrepi na Wembleyju so bili poostreni že po bombnem napadu v Manchester Areni leta 2017, kjer je nastopala Ariana Grande.