Jonas Vingegaard ne bo več nastopal v letošnji sezoni. Foto: EPA
Jonas Vingegaard ne bo več nastopal v letošnji sezoni. Foto: EPA

27-letni Danec po Zeemanovih besedah potrebuje počitek, obenem pa si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka. Za njim je sicer uspešna sezona, a hkrati zelo zapletena po grozljivem padcu na Dirki po Baskiji na začetku aprila.

Res je, da bo Jonas končal sezono. Za to obstajata dva razloga. V prvi vrsti si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka, kar je tudi za nas v ekipi pomembno. Če želiš biti dober športnik, se moraš dobro počutiti tudi v zasebnem življenju.

Merijn Zeeman, športni direktor ekipe Visma Lease a bike

Po slabih dveh tednih v bolnišnici zaradi hudih poškodb in poznejših okrnjenih pripravah je na Dirki po Franciji zasedel drugo mesto za slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem. Za prvim kolesarjem sveta je zaostal 6:17 minute in na preizkušnji dobil 11. etapo.

V gorah predvsem ob koncu drugega in v zadnjem, tretjem tednu ni bil kos slovenskemu asu, ki je tretjič v karieri osvojil francosko pentljo. Vingegaard je po Touru še nekajkrat dirkal. Po zmagah na večdnevnih preizkušnjah O Gran Camino in Tirreno-Adriatico na začetku sezone je namreč tekmovalno obdobje končal s skupnim slavjem na Dirki po Poljski pretekli teden, 10. avgusta pa je odstopil na klasiki San Sebastian.

En tekmec manj za Pogačarja na SP-ju
"Res je, da bo Jonas končal sezono. Za to obstajata dva razloga. V prvi vrsti si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka, kar je tudi za nas v ekipi pomembno. Če želiš biti dober športnik, se moraš dobro počutiti tudi v zasebnem življenju,"
je za Ekstra bladet dejal Zeeman. "Po intenzivnem letu pa mu bo zelo dobro del tudi počitek pred začetkom treningov za prihodnjo sezono v mesecu oktobru," je še povedal Zeeman.

Danskega zvezdnika tako ne bo na septembrskem svetovnem prvenstvu v Švici, kjer bo glavni favorit za osvojitev mavričaste majice prav Pogačar. Na SP-ju Vingegaard ni nastopil vse od leta 2018 v Innsbrucku.