Victor Sanchez na klopi Olimpije še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Victor Sanchez na klopi Olimpije še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com

Kapetan Marcel Ratnik je na novinarski konferenci poudaril, da je ozračje v slačilnici zelo dobro. "Vsi smo pripravljeni, jutri gremo na pot in upamo na najboljši izid. Poskušali bomo zmagati. Ni težko preklapljati med domačo ligo in Evropo. Smo izkušeni, tako da to ni neka posebna znanost. Te pa v Evropi prej stane vsaka napaka, tako da moraš biti še posebej zbran."

Izbranci Victorja Sancheza se odpravljajo na gostovanje k nemškemu prvoligašu Heidenheimu, ki je dobro začel domačo sezono in je po petih krogih na 6. mestu z devetimi točkami (tri zmage, dva poraza). Olimpija medtem vodi v Prvi ligi, tako kot Heidenheim pa je v zadnjem krogu zmagala z 2:0. Napadalec Marvin Pieringer je za zdaj statistično najuspešnejši član nemške zasedbe s po dvema goloma in podajama.

Pri Olimpiji je vroč predvsem Raul Florucz – na zadnjih petih tekmah je zabil šest golov.

Heidenheim je po petih krogih nemškega prvenstva na 6. mestu z devetimi točkami. Nazadnje je z 2:0 v gosteh premagal Mainz. Foto: EPA
Heidenheim je po petih krogih nemškega prvenstva na 6. mestu z devetimi točkami. Nazadnje je z 2:0 v gosteh premagal Mainz. Foto: EPA

Sanchez postavil klubski rekord: niz neporaženosti dolg 17 tekem
Heidenheim, kjer Frank Schmidt od leta 2007 piše uspešno zgodbo, bo seveda v vlogi favorita, vse drugo kot zmaga bo zanj neuspeh. S 50 milijoni tržne vrednosti po Transfermarktu je v tem pogledu nemška zasedba približno petkrat vrednejša od ljubljanske, z osmimi milijoni evrov pa je najvrednejši nogometaš ekipe napadalno usmerjeni vezist Paul Wanner, ki je januarja 2022 s 16 leti in 15 dnevi postal najmlajši igralec v zgodovini Bayerna, ki je nastopil v Bundesligi. Bavarci so ga junija posodili Heidenheimu do konca letošnje sezone.

Marcel Ratnik: "Tudi oni bodo zagotovo šli po zmago, mogoče nas bodo podcenjevali. Ampak če bomo odigrali tako, kot znamo, bomo naredili dober rezultat."

Olimpija želi niz neporaženosti podaljšati tudi v Heidenheimu

Trener Olimpije Victor Sanchez uživa veliko podporo navijačev, potem ko je Olimpija niz neporaženosti v treh različnih tekmovanjih podaljšala na 17 tekem, kar ni uspelo doseči še nobenemu trenerju v zgodovini kluba:

"Zadovoljni smo s tem, kar smo opravili do zdaj, toda pomembno je, da moramo tako nadaljevati." Težav s poškodbami po zmagi proti Primorju Ljubljančani nimajo. "Ni poškodb, so pa nekateri dobili udarce, imajo manjše težave, ampak upamo, da bodo vsi pripravljeni za tekmo."

Na stadionu Voith-Arena je prostora za 15.000 gledalcev, med katerimi bo tudi močna ljubljanska navijaška zasedba, saj so iz ljubljanskega kluba sporočili, da so za obračun prodali že več kot 500 vstopnic.