Hkrati pa nas nostalgično spominjajo na pretekle čase, vendar na popolnoma novem nivoju. Samsung je na čelu tega trenda s svojima modeloma Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5, ki nadaljujeta revolucijo v načinu, kako uporabljamo naše mobilne naprave. Ti modeli prinašajo številne prednosti, kot so večja zaslonska površina, izboljšana večopravilnost in edinstvena uporabniška izkušnja, ki presega tradicionalne pametne telefone.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Inovacije in funkcionalnosti

Galaxy Z Fold5 je zasnovan kot "hibrid" med pametnim telefonom in tabličnim računalnikom, kar omogoča uporabnikom, da uživajo v večjem zaslonu - saj ima kar dva, ne da bi morali nositi dodatno napravo. Njegov prepogljivi zaslon omogoča večopravilnost na povsem novi ravni. Z izboljšano funkcionalnostjo pisala S Pen in možnostjo hkratnega poganjanja več aplikacij je telefon idealen za profesionalce in ustvarjalce vsebin.

Galaxy Z Flip5 ponuja alternativo, z zasnovo, ki se osredotoča na prenosljivost in slog. Njegov navpično prepogljivi zaslon omogoča, da se telefon zloži v izjemno majhno obliko, ki jo je enostavno prenašati in pospraviti v žep. Z inovacijami, kot so izboljšane kamere in optimizacija zaslona za različne položaje, kar je še posebej priročno za fotografiranje, je telefon idealen za tiste, ki želijo imeti napredno tehnologijo v priročni in privlačni obliki.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Varnost in zasebnost

Poleg estetske in funkcionalne dovršenosti prepogljivih telefonov, Samsung skrbi tudi za varnost in zasebnost uporabnikov. S funkcijami, kot so pripenjanje aplikacije, način vzdrževanja in varna mapa zagotavlja, da so osebni podatki vedno zaščiteni.

Pripenjanje aplikacije

Pripenjanje aplikacije omogoča uporabnikom, da zaklenejo specifične aplikacije, kar preprečuje nepooblaščen dostop do zasebnih informacij, ko nekdo drug uporablja vaš telefon. Gre za osebnega varnostnika za aplikacije, ki skrbi, da ostanejo uporabniki v aplikaciji, ki ste jo vi izbrali, ne da bi dostopali do drugih vsebin na telefonu. Poleg tega pripenjanje aplikacije preprečuje neprimerne pojavne obvestila, ko delite svoj telefon z drugimi.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Način vzdrževanja

Način vzdrževanja je nepogrešljiv pri servisiranju telefona, saj omogoča, da se osebni podatki skrijejo in zaščitijo pred dostopom s strani tretjih oseb. Ta način delovanja ustvari ločen uporabniški profil, ki skriva vaše glavne podatke in preprečuje nepooblaščen dostop med popravili. Aktivirate ga lahko preko nastavitev naprave ali aplikacije Samsung Members.

Varna mapa

Varna mapa pa ponuja dodatno plast varnosti, saj omogoča shranjevanje občutljivih podatkov v ločenem, šifriranem prostoru. "Zasebni trezor" lahko shranjuje pomembne dokumente, fotografije, aplikacije in druge podatke, ki so tako zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom. Dostop do varne mape lahko dodatno zaščitite s PIN-om, geslom ali prstnim odtisom.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Prihodnost prepogljivih telefonov

Prihodnost prepogljivih telefonov je svetla. Z nadaljnjimi tehnološkimi inovacijami pričakujemo, da bodo postali še bolj zmogljivi in uporabni. Zaradi naprednih materialov bodo telefoni postali še bolj vzdržljivi, zasloni bolj odporni na praske in udarce, baterije pa bodo zdržale dlje. Navdihovale pa nas bodo tudi funkcije umetne inteligence s še izboljšano uporabniško izkušnjo.

Samsung z modeli, kot sta Galaxy Z Fold5 in Galaxy Z Flip5, postavlja standarde za prihodnost prepogljivih telefonov. Z nenehnimi inovacijami in osredotočanjem na uporabniško izkušnjo in varnost, so ti telefoni ne le modni dodatek, temveč tudi močno orodje za vsakodnevno uporabo.

Povabilo k odkrivanju

Vas zanima napredna mobilna tehnologija? Doživite Galaxy AI* na vašem Galaxy Z Fold5 ali Galaxy Z Flip5. S posodobitvijo uporabniškega vmesnika One UI 6.1, sedaj lahko dostopate do najnovejših funkcij umetne inteligence, kot je hitro iskanje neposredno s kretnjo na zaslonu s pomočjo funkcije Iskanje z obkroževanjem, ali pa se poslužite funkcije Tolmač, s katero lahko med potovanji sodelujete tudi v spontanih živih pogovorih z domačini, saj funkcija razdeljenega zaslona ustvarja besedilne prevode tudi za pogovore v živo.
Še niste uporabnik Galaxy telefona? Naložite si aplikacijo Try Galaxy AI in na svojem obstoječem telefonu preizkusite ključne funkcije Galaxy, vključno z možnostmi umetne inteligence, ki oblikujejo prihodnost mobilne tehnologije.

*Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.