Kar ste še pred nekaj dnevi množično spremljali prek ekranov na olimpijski steni v Parizu, imate zdaj možnost videti v živo. Najboljše športne plezalce na svetu, vključno z dvakratno olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret ter Mio Krampl in Luko Potočarjem, prav tako našima olimpijcema iz Pariza. Le vstopnice si zagotovite čim prej, kajti na dan dogodka utegne biti prepozno!

V Kopru bo znova nadvse živahno Foto: Andraž Purg
V Kopru bo znova nadvse živahno Foto: Andraž Purg
Janja Garnbret bo prvič po zlatem olimpijskem nastopu v steni prav na svetovnem pokalu na Obali. Foto: Aleš Fevžer
Janja Garnbret bo prvič po zlatem olimpijskem nastopu v steni prav na svetovnem pokalu na Obali. Foto: Aleš Fevžer

Koper je eno od najbolj spektakularnih prizorišč tekem svetovnega pokala v športnem plezanju in organizatorji tudi za letošnjo prireditev, ki bo v petek in soboto, 6. in 7. septembra, obljubljajo vrhunsko plezalno doživetje. Pod okriljem PRVA Osebne zavarovalnice, generalnega sponzorja tekme svetovnega pokala v športnem plezanju, bodo gledalce navdušili najboljši športni plezalci sveta. Kdor je že spremljal spektakel v Kopru, dobro ve, da se obeta izjemno vzdušje, adrenalinski boji in osupljivi dosežki izjemnih športnikov in športnic, tudi dobitnikov medalj z minulih iger v Parizu, seveda na čelu z našo junakinjo Janjo Garnbret in vsemi ostalimi člani slovenske reprezentance.

V petek dopoldne bo v času kvalifikacij organizirana mini olimpijada za učence osnovnih šol s pridihom planinstva in športnega plezanja. Pred polfinalnim in finalnim nastopom v petkovi in sobotni koprski noči pa bo za ogrevanje skrbel vrhunski DJ s privlačnim glasbenim programom, med katerim boste težko ostali pri miru. Na bližnjih stojnicah okoli osrednjega prizorišča se bodo predstavili lokalni ponudniki in partnerji prireditve, na čelu s PRVA Osebno zavarovalnico, ki bodo poskrbeli za pravo festivalsko vzdušje.

Vsi, tudi najmlajši, bodo prišli na svoj račun. Foto: Andraž Purg
Vsi, tudi najmlajši, bodo prišli na svoj račun. Foto: Andraž Purg

Le redke so priložnosti, ko lahko na slovenskih tleh in stenah spremljate v živo nastope najboljših na svetu, doživetje pa je še toliko bolj vznemirljivo, če so med njimi naši športniki. Za najboljšo plezalko sveta in dvakratno olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret bo tekma svetovnega pokala v Kopru prvi tekmovalni izziv po njenem izjemnem nastopu na olimpijskih igrah v Parizu, podobno velja tudi za druge odlične članice in člane naše izbrane vrste v športnem plezanju. Podprimo jih neposredno ob steni v Kopru, zaslužijo si!

Do spektakla v Plezalnem centru Koper je sicer še nekaj dni, toda zanimanje za vstopnice je ogromno in vsem zainteresiranim toplo svetujemo, da si jih zagotovijo čim prej. Predprodaja vstopnic poteka do sobote, 24. avgusta, v tem času pa vam ponujamo čudovito priložnost, da za ceno finalne vstopnice brezplačno spremljate tudi polfinalne boje.

Cene vstopnic:

  • polfinale (6. 9.): odrasli: 10 EUR, otroci in mladostniki od 9 do 18 let: 5 EUR
  • finale (7. 9.): odrasli: 20 EUR, otroci in mladostniki od 9 do 18 let: 10 EUR; VIP tribuna: 95 EUR
  • Nakup vstopnice za finale v predprodaji (do 24. 8.) omogoča brezplačen ogled petkovega polfinala.
Kam po vstopnice

Prodajna mesta vstopnic za tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju PRVA Osebna zavarovalnica 6. in 7. septembra 2024 v Kopru so:
- pzs.si
- Eventim
- Petrolovi servisi

Cene vstopnic
polfinale (petek, 6. 9.)
: odrasli: 10 EUR, otroci in mladostniki od 9 do 18 let: 5 EUR;
finale (sobota, 7. 9.): odrasli: 20 EUR, otroci in mladostniki od 9 do 18 let: 10 EUR; VIP tribuna: 95 EUR;
popusti: za člane Planinske zveze Slovenije (s članarino 2024) in prebivalce Mestne občine Koper (na Eventimu z osebnim dokumentom) v višini 25 odstotkov, ob plačilu spletnega nakupa z VALU v višini 10 odstotkov;
brezplačne vstopnice: za rojene leta 2016 ali mlajše.

Nakup vstopnice za finale v predprodaji (do 24. 8.) omogoča brezplačen ogled petkovega polfinala!

Urnik tekmovanja

petek, 6. septembra: 9.00-15.00 kvalifikacije, 9.00-12.00 program za OŠ z mini olimpijado, 9.00-14.00 plezanje na mobilni plezalni steni, 17.00-19.30 program na stojnicah in glasbeni program z DJ, 20.00 polfinale, 22.00-23.59 program na stojnicah in glasbeni program z DJ

sobota, 7. septembra: 17.00-19.30 program na stojnicah in glasbeni program z DJ, 19.30-20.00 otvoritev finala, 20.00-22.00 finale, 22.00-23.59 program na stojnicah in glasbeni program z DJ