Bila sem pripravljena odšteti kar nekaj denarja za nov telefon, zato sem začela brskati po spletu za najboljšo ponudbo. To je trajalo več dni, saj sem primerjala cene, preverjala popuste in iskala specifikacije, da bi našla najboljše ravnovesje med ceno in kakovostjo.

Medtem ko sem bila zatopljena v svoje iskanje, se mi je pri tem pridružil tudi mož. Bil je presenečen nad tem, koliko časa in truda sem vložila v svojo malo raziskavo. Nato pa je rekel nekaj, kar mi ni dalo miru: "Zakaj pa ne pogledaš obnovljenih telefonov? Slišal sem, da so lahko veliko cenejši in ravno tako dobri kot novi." Na začetku nisem vedela, kaj si naj mislim. Obnovljeni iPhone 14? Nikoli nisem razmišljala o tej možnosti.

Foto: whitepress
Foto: whitepress

Mož je o iPhone 14 vedel nekaj, česar jaz nisem …

Pojasnil mi je, da je o obnovljenih telefonih slišal od sodelavca. "Njegov telefon je izgledal povsem nov, pa sem ga vprašal, če je kupil novega," je rekel. "Potem pa mi je povedal, da je kupil REBORN® telefon na gizzmo.si." To ime mi je bilo malo znano, vendar nisem točno vedela od kje, zato sem moža prosila, da mi pove malo več.

Sodelavec mu je razložil, da so obnovljeni telefoni pravzaprav skoraj novi telefoni, ki so jih strokovnjaki pregledali, testirali in po potrebi popravili. Zaradi tega delujejo kot popolnoma novi. Mož mi je pojasnil, da njihovi telefoni prestanejo več kot 50 testov, da se zagotovi brezhibno delovanje vseh komponent. Poleg tega je dodal, da so te naprave na voljo po precej nižji ceni in z enoletno garancijo, kar mi je res vzbudilo zanimanje.

Kaj sem odkrila o obnovljenih iPhonih?

Naslednje dni sem preživela v raziskovanju. Želela sem izvedeti, kaj točno so tovrstni telefoni, in ali bi to bila res dobra izbira zame. Odkrila sem nekaj pomembnih stvari:

  • Brezkompromisna kakovost: Tovarniško obnovljen pomeni, da je nekdo telefon že uporabljal, vendar so ga strokovnjaki obnovili, da deluje kot nov. Pri gizzmo.si delijo svoje naprave v različne kategorije, kot so "odlično, zelo dobro in dobro", kar označuje različne stopnje ohranjenosti. Te kategorije temeljijo glede na kozmetično stanje naprave, kar pomeni, da se lahko pri nižjih stopnjah ohranjenosti pojavijo praske, ki pa ne vplivajo na delovanje naprave. To omogoča ustrezno izbiro glede na proračun, želje in specifične zahteve posameznika glede ohranjenosti telefona. Tako lahko izberem točno takega, ki ustreza mojim potrebam, finančnim zmožnostim in pričakovanjem glede stanja izdelka.

  • Cenovna dostopnost: Cene obnovljenih naprav so bistveno nižje kot cene novih modelov. Ugotovila sem, da bi lahko prihranila tudi do 60% v primerjavi z nakupom novega telefona. To se mi je zdelo neverjetno, še posebej ker so telefoni na voljo z enoletno garancijo, kar jim daje dodano vrednost.

  • Brezskrben nakup: Ena izmed stvari, ki me je navdušila za razmislek o nakupu obnovljenega iPhone 14, je bila možnost 30-dnevnega preizkusa. Če mi telefon ne bi ustrezal, ga lahko preprosto vrnem. To mi je dalo dodatno samozavest, saj sem vedela, da imam čas in se lahko prepričam, če je to prava izbira zame.

Je obnovljen telefon res najboljša izbira?

Po nekaj dneh raziskovanja in razmišljanja sem se odločila, da dam priložnost obnovljenemu telefonu. In kaj naj rečem? Mož je imel prav. Zaradi ugodne cene sem se na koncu odločila za nakup iPhone 13. Telefon, ki sem ga dobila, je bil videti popolnoma nov. Vse je delovalo brezhibno. Bila sem resnično navdušena. Če mi ne bi povedali, da je obnovljen, tega sploh ne bi opazila - no, morda po embalaži. Moja prva misel je bila: "Zakaj tega nisem vedela že prej?"

Kaj lahko pričakujete, če se odločite za obnovljen iPhone?

Če ste kot jaz in želite prihraniti nekaj denarja, hkrati pa dobiti kakovostno napravo, so obnovljeni iPhoni odlična možnost. Ne samo, da so cenovno dostopnejši, so tudi podprti z garancijo in testirani glede kakovosti delovanja. Poleg tega lahko z nakupom obnovljenega telefona prispevate k bolj trajnostnemu življenjskemu slogu, kar je danes bolj pomembno kot kdajkoli prej.

Pri nakupu sem prejela tudi komplet opremo - polnilec in kabel, kar pomeni, da nisem imela dodatnih stroškov. Bila sem prijetno presenečena, saj to danes ni več običajno - novi mobilniki teh dodatkov ne vključujejo. Da bi svojo investicijo ustrezno zaščitila, sem pri njih kupila še zaščitno steklo in ovitek.

In veste kaj? Naslednjič, ko bom potrebovala nov telefon, sploh ne bom dvakrat pomislila. Gizzmo.si je res odlična izbira za vse, ki iščete kakovostne, a cenovno dostopne naprave. Če razmišljate o nakupu novega telefona, vam svetujem, da najprej preverite ponudbo obnovljenih naprav. Obljubim vam, da boste presenečeni nad tem, kaj vse lahko dobite za svoj denar.

Ne odlašajte – poglejte, kaj vse vam lahko ponudijo obnovljeni telefoni, in se pridružite mnogim, ki so že odkrili prednosti te izbire!